Персонален робот играе различни роли

Personal Robot повишава нивото на изкуствен интелект на роботите

Personal Robot повишава нивото на изкуствен интелект на роботите

Амбициозният инженерен екип на Robotbase обещава революция в роботиката. Компанията обяви в Kikstarter проект за причудлива машинка с изкуствен интелект, която може да се превъплъщава в различни роли.

Personal Robot представлява електромеханичен асистент и обединява перспективни разработки от последните години. Умното устройство може да играе роля на личен асистент, охранител, иконом, стилист и дори учител на децата.

Robotbase твърди, че изкуственият интелект на Personal Robot е един от най-добрите в момента. През цялото време роботът се обучава, може да се придвижва самостоятелно и да разпознава предмети и лица, вкл. емоциите на хората.

Роботът се управлява с гласови команди. Колкото по-често общуват хората с него, толкова по-добре Personal Robot ще разбира контекста на разговорите, а не просто отделните думи.

Personal Robot е оборудван с Bluetooth и Wi-Fi модули, благодарение на които може да се свързва с мобилни устройства и друга електроника в умния дом. Така например, роботът може да включи осветлението, да настрои климатика, да поръча храна по телефона, да повика такси…

Robotbase планира да пусне интелигентния робот на пазара в края на годината. Цената на Personal Robot е колкото на един телевизор от висок клас – 1995 долара. Поставената цел за привличане на 50 000 долара в Kikstarter вече е почти постигната.

Коментар