Microsoft ще излъчва на живо събитието за Windows 10

Сатя Надела ще говори за новата операционна система Windows 10 на специално събитие в сряда, 21 януари

Сатя Надела ще говори за новата операционна система Windows 10 на специално събитие в сряда, 21 януари

След изложението CES 2015 в Лас Вегас, този месец предстои още една кулминация за феновете на високите технологии. На 21 януари Microsoft ще представи предварителна потребителска версия на новата си операционна система Windows 10.

В навечерието на премиерата софтуерният гигант пусна специална уеб страница, на която всички любопитни ще могат да проследят на живо демонстрацията на новата ОС. За тези, които не успеят да се включат в реално време, е предвидена възможност да изгледат видеозапис от събитието.

Microsoft обещава да разкрие подробности за функциите на Windows 10, като в презентациите ще се включат топ мениджъри от компанията начело с главния изпълнителен директор Сатя Надела. Няколко дни след представянето се очаква да излезе и предварителна версия на Windows 10 за крайни потребители с поддръжка на гласовия асистент Cortana и други нововъведения.

По непотвърдена официално информация, завършена версия на Windows 10 ще стане достъпна през втората половина на 2015 г., най-вероятно в края на август или през септември. Предполага се, че настоящите потребители на Windows 8.1 ще могат да преминат към Windows 10 напълно безплатно.

Коментари по темата: „Microsoft ще излъчва на живо събитието за Windows 10”

добавете коментар...

  1. Petrov

    За тези, които харесват Windows свободният вариант е Zorin OS, а за Mac – elementary OS.

  2. Mozo

    Тоест на Линукс ми е най-добре, защото можеш да си го “устроиш” както си пожелаеш, а не монолитното блокче на Майкрософт 😉

  3. fuck

    Истината е една и тя в това, че лоша OS няма, но има лоши (неопитни) USER’S. Ако имаш голям опит, на всичко ще се чустваш добре, както и ще ти върви, без да се оплакваш, защото ще знаеш как де си го устроиш :))

  4. Niks

    Решението е просто преминете към Mac OS. Това е най-добрата операционна система!

  5. win

    Първото ми впечатление, когато видях 8 беше, че беше лека и бърза за разлика от тежката 7-ца. Забелязва се по време на исталация. Макар да и липсваха много неща, пак е някак си по добре от 7. След това 8.1 излезе, с редица подобрения и запълнени празнини, който липсваха в 8 но уви пак не се хареса на хората. Казах си тези хора не говорят сериозно, защото няма покритие. Разбира се, тествах и 10 (9901) излезна, както го очаквах бърза и с нови функций. Успех Microsoft!

  6. хАхА

    С Windows 10 ще има успех. Дано този път хората да го признаят. Стига съм слушал за XP за 7 за Linux, че били най-добрите 🙁

  7. Mozo

    Грозен и неудобен. Стига ли ти? И явно не си използвал читава ОС, за да твърдиш,че това недоразумение е бързо.

  8. za vas

    Windows 8.1 си е много хубава. Windows 10 също ще бъде. Може да се влезе в интернет: Facebook, Skype, Zamunda… Oфис пакета (2013) си работи перфектно. Филми могат да се гледат, музика може да се слуша, игри могат да се играят, снимките от телефона можеш да си ги качиш и т.н. Схванахте ли ми мисълта? Защо Windows 8 ви е толкова черна в очите? Знаете ли, колко по бързо се инсталира от 7 (за 10 мин.) Бил съм с XP и 7 затова знам. Чувствам се много леко и приятно на 8.1 Ако си с нов и мощен компютър, имаш чуството че летиш в облаците буквално. При 7 някак си липсва това чувство. От вируси не се оплаквам при 8.1 …Стига вече: Windows XP, Vista, 7 и 8 е минало; Windows 8.1 e настояще, а Windows 10 е бъдеще (при това добро) обещавам ви го! Линукс си е линукс, OS X си е OS X… но тук обаче става дума за Windows! 🙂

  9. Niks

    Client operating systems
    Latest update or service pack
    End of mainstream support
    End of extended support

    Windows XP
    Service Pack 3
    April 14, 2009
    April 8, 2014

    Windows Vista
    Service Pack 2
    April 10, 2012
    April 11, 2017

    Windows 7 *
    Service Pack 1
    January 13, 2015
    January 14, 2020

    Windows 8
    Windows 8.1
    January 9, 2018
    January 10, 2023

  10. XxX

    Дадена версия на Windows може да се поддържа 10 или повече години, но като пускато нови версии толкова често, в потребителите на стартите версии остава усещането (макар и субективно), че ги зарязват. Но какво е поддръжка от Майкрософт – поправки на бъгове чрез Windows Update, което само по себе си не трябва да се случва. Що за операционна система е това (давам пример с Win XP/2003), която е пусната 2001г и до днес продъжват да й откриват security-бъгове, което само по себе си критично (14 години по-късно). Що за програмисти са предлагали и правят това Швейцарско сирене. Да не говорим за връзките на Майкрософт с Американските тайни служби. Win 10 и 8 не предлагат нищо ново, нищо толкова добро и толкова революционно добро, че да накара средно-статистическия потребител на Win 7 да обнови до 8/8.1 или 10 – тези последните новите са като цирк на живо, много цвят и блясък – типично по Американски.

  11. физик

    Тия почнаха да пускат нови весии на Windows по-често отколкото аз си сменям чорапите.

    Очаквам това пак да е поредния Microsof-ски боклук. Защо? Щото вместо да доразвият 7-мицата, излезнаха с 8-ем, който беше трагедия. Сега има няма една година, ейде пак нова ОС. Тия няма да се научат, че това дето работи, не се пипа, а само се надгражда, без резки промени.

    Освен това да не забравяме, че пускат Win 10-ет да закърпи безумията по 8-ем. Което означава, че като нова ОС пак ще има да чакаме сервизни пакета да оправят бъговете по 10-ет (а до тогва ще е машина за разпространение на вируси). Като го стабилизират, пак ще пуснат нещо ново и така ще затворят порочния цикъл.

    Да не говорим за изключително порочната им практика всяка следваща ОС да иска все повече ресурси и да не върви на по стар хардуер, да ти създава и проблеми със софтуера. Представям си как корпоративните клиенти са във възторг.

    Дано да не се опитат да насилят потребителите на по стари ОС-и да минат на 10-ет на принципа, я да пуснем ъпдейт, който да скапе по-старата ОС (както имаше оплаквания за Win XP).

    Аз смятам на домашния компютър да си ползвам Линукс, а на работата ще си карам с Win 7 докато си работи нармално и безпроблемно.

  12. Windows 10

    До 14 януари 2020г. е поддръжката на 7.

  13. Wind

    Windows има 10 години поддръжка винаги. Windows 7 ще бъде спрян от ПРОДАЖБА скоро, а не от поддръжка. Поне като пишете глупости си направете труда да се поразровите в интернет, че ставате смешни вече…

  14. Cv3

    Вие сте големи говеда, има основна и разширена подръжка. Това, че ти спират основната кво ти дреме ? Че няма да ти фикснат ръбчето на часовника дето ти се изплесква в монитора, като половината галфони си спирате така или иначе ъпдейтите на виндоса ..

  15. андроидчо

    аз до колкото знам съвсем скоро ще спрат и поддръжката на 7
    а за съжаление мое голямо съжаление от Линукс има още какво да се желае

  16. Ramiress

    Следбедна година?! Я посочи версия на джама, която да е била поддържана само година.

  17. sadsa

    nasraha se s toq windows ne znam horata koito plashtat pari za nov windows kak se chuvstvat kato sled 1 godina izliza nov windows i spirat podrujkata na stariq

Коментар