Google купува услугата за мобилни плащания Softcard

Над 200 хиляди търговци в САЩ ползват мобилната платежна система Softcard

Над 200 хиляди търговци в САЩ ползват мобилната платежна система Softcard

Google води преговори за покупка на услугата за мобилни плащания Softcard, известна по-рано като Isis – съвместно предприятие на AT&T, Verizon и T-Mobile, създадено през 2010 г.

Въпреки инвестициите в размер на стотици милиони долари, Softcard вероятно ще бъде продадена за не повече от $100 млн., твърди TechCrunh.com. Очевидно, че финансовото състояние на Softcard не е добро и Google ще се възползва от разкрилата се възможност за изгодна сделка.

Наскоро Softcard уволни 60 служители в рамките на реорганизация, а капиталът й се стопява с половин милион долара на ден, или с $15 млн. месечно.

Google, от своя страна, вече притежава услуга за мобилни плащания Wallet. Покупката на Softcard се обяснява от анализаторите с принадлежащото й портфолио от патенти, което представлява интерес за Google.

Softcard използва технология NFC за извършване на парични транзакции. Около 200 хиляди търговци в САЩ, вкл. големи компании като Subway и McDonalds, приемат плащания с нейното приложение.

Потребителите могат да активират платежни карти American Express, Chase, Wells Fargo и на други банки за плащания чрез своите смартфони. Приложението Softcard е съвместимо с платформи Android и Windows Phone.

Коментар