SMS-те са способни да сближат поколенията

Жаргонът и по-простените текстове правят SMS-а едно от най-ефективните средства за комуникации между различните поколения

SMS-ът е едно от най-ефективните средства за общуване между различни поколения

Кратките текстови съобщения (SMS) са най-доброто средство за отдалечено общуване между различните поколения в рамките на едно семейство, твърди скорошно проучване на учени от университета в Канзас.

Неформалният език, жаргонът, необходимостта от съкращения и по-опростени текстове, както и лесното усвояване дори от най-възрастните хора – това са причините, поради които SMS-ът се явява едно от най-ефективните средства за комуникации, сочат резултатите от проучването, за което съобщава TechCrunch.com.

Учените вярват, че SMS-те са способни да сближат хората от различни поколения в семействата, макар и те да ползват средно по три начина за връзка помежду си. Любопитен факт е, че колкото повече технологии за комуникации се прилагат, толкова по-висока е удовлетвореността от тяхното използване.

Освен традиционните разговори по мобилни и стационарни телефони, анкетираните посочват и доста необичайни начини за общуване, като например обмен на съобщения в Snapchat, общуване през онлайн многопотребителски игри, видеоразговори и, разбира се, мигновени съобщения.

Коментари по темата: „SMS-те са способни да сближат поколенията”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Koeто го има за Linux мога да ползвам досега пощата ми особено във абв.бг и gmail по лесни начини и безпроблемни не съм видял е може би и skype 🙂

Коментар