Всички в щата Ню Йорк ще ползват 100Mbps интернет

Щатът Ню Йорк ще се изкачи от трето на първо място по скорост на интернет в САЩ

Щатът Ню Йорк ще се изкачи от трето на първо място по скорост на интернет в САЩ

Губернаторът на щата Ню Йорк даде старт на амбициозна програма, в рамките на която ще бъде осигурен достъп до интернет със скорост не по-малка от 100 мегабита в секунда за всички жители към 2019 г.

Проектът е определян като най-голямата инвестиция в широколентов достъп на ниво щат в САЩ. Параметрите превъзхождат 10-кратно федералната дефиниция за ШЛ интернет, съобщи engadget.com.

New New York Broadband Program предвижда инвестиции в размер на 1 млрд. долара, с финансиране поравно от бюджета и частни доставчици. Въпреки изискването за 100Mbps достъп, в някои много отдалечени райони се допуска и скорост от 25Mbps.

Ню Йорк заема трето място в САЩ по средна скорост на интернет достъпа, която е около 39Mbps, по данни на Ookla. Голяма част от жителите на щата обаче нямат широколентов достъп.

Така например, в окръг Грин над 90% от 50-те хиляди жители нямат достъп до 100Mbps интернет, а 79% могат да ползват канали с пропускателна способност не повече от 6Mbps.

Коментари по темата: „Всички в щата Ню Йорк ще ползват 100Mbps интернет”

добавете коментар...

  1. Az

    Ега ти 100Mbs. Аз мислех, че това е скорост от миналия века, ама явно съм се объркал, поне за великите демократични щати. 100 Mbs……. samo 100……… i to sled dosta wreme!

Коментар