Mouse-Box – миниатюрен компютър, вграден в мишка

Mouse-Box побира в себе си миниатюрен компютър с достатъчно памет

Mouse-Box побира в себе си миниатюрен компютър с достатъчно памет

Група полски предприемачи са на път да поднесат мини сензация на пазара за компютри. Техният проект Mouse-Box е резултат от едно невероятно хрумване, а именно – да се вгради миниатюрен компютър в мишката.

Mouse-Box се базира на процесор, характерен за мобилните устройства: четириядрен, с архитектура ARM Cortex и тактова честота 1,4GHz. Но за разлика от смартфоните и таблетите, чудноватата мишка има много повече сторидж – SSD с капацитет 128GB.

Миниатюрният компютър предоставя най-необходимите портове, вкл. два USB и един micro-USB, както и HDMI, D-Sub и DVI за свързване към външен монитор. Размерът на оперативната памет не се съобщава.

Предвиден е също така безжичен модул Wi-Fi b/g/n. А интегрираните жироскоп и акселерометър позволяват устройството да се използва и като обикновена мишка.

Mouse-Box все още е на етап разработка. Полският екип е отправил призив на сайта си към всички заинтересовани компании да съдействат за реализацията на концепцията.

Коментари по темата: „Mouse-Box – миниатюрен компютър, вграден в мишка”

добавете коментар...

  1. Гро

    Ебаси мишката не може да е трЕснеш малко

  2. ооо

    Е какво им е на смартфоните, та мишка ще ползвам с 3 кабела,на която батетията и свършва бързо, а и за монитора трябва допълнително захранване. Безмислица…

  3. хм

    Може и четка за зъби да изкача джобно ножче, а за жените специална функция вибратор.

  4. ......

    а компютар-лъжица няма ли да измислят (facepalm)

Коментар