Боен робот-андроид показа умения пред Путин

Военни специалисти показаха на Путин нов робот, способен да изпълнява различни мисии

Военни специалисти показаха на Владимир Путин нов боен робот, способен да изпълнява различни мисии (снимка: президент.рф)

Руската военна индустрия демонстрира напредък в роботиката. При посещението си в Централния научно-изследователски институт за точно машиностроене (ЦНИИТОЧМАШ) президентът Владимир Путин видя боен робот, подобен на човек.

Боецът се управлява дистанционно от оператор с помощта на сензорни датчици, закрепени на крайниците му. По време на демонстрацията роботът, седнал на ATV, е направил пет изстрела с пистолет, управляван с ръка-манипулатор. След това дистанционно контролираната машина е направила едно кръгче на полигона на института.

Роботът е дело на научно-производственото обединение „Андроидна техника” и Фондът за перспективни изследвания в областта на роботите, съобщава държавната компания Ростех. По план, проектът за създаване на боен робот-андроид за нуждите на руската армия трябва да се реализира на няколко етапа.

Завършената бойна машина ще може самостоятелно да взаимодейства в човешка среда, да се придвижва по пресечена местност, да оказва първа медицинска помощ и да управлява транспортни средства. Не се съобщава кога роботът ще бъде напълно готов за мисии.

Коментари по темата: „Боен робот-андроид показа умения пред Путин”

добавете коментар...

  1. Ханс

    Ех ако робота не беше руски и Путин в заглавието, дали щеше да има толкова коментари 🙂

  2. адв

    С водка ли се задвижва.

  3. Qke

    Ako iska da se obleche v cherveno .Zashto drehite na voenite sa s takav cvqt nikoga ne si li pital prost

  4. хм

    Не е чак толкова зле. Следваща серия ще пуснат роботизирани руски мечки като свършат боеприпасите на бойното поле – тези роботи ще извадя бухалки и ще продължат битката.

  5. Българин

    Техническия прогрес – ключ към ускореното развитие на братския руски народ!

  6. qke

    zashto mu e qke da ne mu e studeno ?

  7. Уруд

    Ебахти сакатия робот 😀

  8. бай Тошо

    Егати тъпия робот,щом не е успял да уцели лилипута в десетката.

Коментар