Microsoft ще запази Windows RT за таблети

Очевидно, таблети от рода на Surface RT и Surface 2 ще останат без обновление до Windows 10

Очевидно, таблети от рода на Surface RT и Surface 2 ще останат без обновление до Windows 10

Microsoft ще продължи да обновява операционната система Windows RT, стана ясно по-рано тази седмица на пресконференция в Редмънд. Потребителите на ARM-базирани устройства обаче няма да получат всички функции на Windows 10, пише The Verge.

Таблетите Surface Pro 3 и цялата серия Surface Pro ще могат да се обновят до Windows 10, но устройствата с Windows RT няма да се възползват от пълната функционалност на новата операционна система. Подробности за подобрената RT версия се очакват на по-късен етап.

Очевидно, таблети от рода на Surface RT и Surface 2 ще останат без обновление до Windows 10. Предполага се, че следващата версия Windows RT ще поддържа някои универсални приложения за Windows 10 и освен това ще има обновен интерфейс. По подобен начин Microsoft обнови козметично мобилната платформа Windows Phone 7.x до версия 7.8, която имитира външния вид на Windows Phone 8, без да добавя нови функции.

Windows RT е слабо популярна, а липсата на десктоп режим дава основание за мрачни прогнози относно бъдещето й. В края на 2013 г. Microsoft остана единственият производител, който пуска продукти с тази операционна система, след като Dell, Lenovo и Samsung се отказаха от плановете си за Windows RT.

Коментари по темата: „Microsoft ще запази Windows RT за таблети”

добавете коментар...

  1. OneWhoKnows

    Bullshit news

Коментар