Излизат SIM карти за работа с WhatsApp

Картите WhatSim ще могат да се ползват в мрежите на операторите по целия свят

Картите WhatSim ще могат да се ползват в мрежите на операторите по целия свят

Италиански оператор подготвя първите SIM карти за работа с популярния месинджър за мобилни устройства WhatsApp. Картите WhatSim на Zeromobile ще могат да се ползват в мрежите на повече от 400 оператора в 150 страни по света.

Zeromobile се позиционира като световен мобилен оператор. Той е основан от 38-годишния предприемач Мануел Занело, който стартира проекта Whatsim, след като си дал сметка, че 90% от неговите контакти използват WhatsApp.

За 10 евро на месец притежателите на карти WhatSim могат да изпращат и получават през WhatApps неограничен брой текстови съобщения, GPS координати или контакти. Обменът на друго съдържание е по-скъп – снимките, например, струват 10 евроцента, видеото – 50 евроцента, а гласовите съобщения – 0,25 евроцента.

Картите WhatSim ще излязат на пазара на 26 февруари в Европа, САЩ, Азия и други региони по света, обещава Zeromobile.

WhatsApp е приложение за iOS и Android, което Facebook придоби преди една година за сумата от $19 млрд. В момента месечната аудитория на WhatsApp възлиза на 700 милиона потребители, а всеки ден през услугата се обменят над 30 млрд. съобщения, сочи официалната статистика.

Коментар