Google Docs – вече поддържа Touch ID на iOS устройства

Мобилните iOS приложения на Google вече поддържат идентификация с пръстов отпечатък

Мобилните iOS приложения на Google вече поддържат идентификация с пръстов отпечатък

Google пусна обновени версии на офис приложенията си за мобилни платформи iOS и Android. Популярните програми Docs, Slides и Sheets идват с леко променен дизайн и са обогатени с редица нови функции. Междувременно, Google обнови тази седмица и браузъра Chrome за iOS, който вече има интерфейс Material Design.

Потребителите на епълски устройства, например, могат да се идентифицират с пръстови отпечатъци чрез скенера Touch ID за достъп до приложенията. Това допълнително ниво на защита ще помогне на притежателите на iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad mini 3 и iPad Air 2 да предотвратят достъпа на външни лица до своите документи. Неотдавна Google интегрира поддръжка на Touch ID и в приложенията Drive и Wallet.

В обновените версии на Google Docs за всички платформи са добавени също правописна проверка и няколко нови инструменти за редактиране. Потребителите със зрителни проблеми могат да ползват функции VoiceOver за iOS и TalkBack за Android, които им позволяват да редактират документи с помощта на гласови команди.

В електронните таблици Sheets пък е добавена възможност за скриване на редове и колонки от видимата област. Новите версии на Docs, Slides и Sheets са достъпни за сваляне от онлайн магазините за приложения Google Play (за Android) и App Store (за iOS).

Даунлоуд: Google Docs за Android; Google Docs за iOS

Коментар