Защитни стени на D-Link взеха топ сертификат

Серията защитни стени NetDefend на D-Link е получила сертификатите за най-високо ниво на мрежова сигурност IPSec 1.2 Enhanced и Firewall 4.1 от лабораторията ICSA, съобщиха от компанията. Това гарантира качеството на устройствата за сигурност на D-Link, работещи с операционна система NetDefendOS.
В процеса на покриване на сертификацията защитните стени са преминали през множество обстойни тестове, включително Internet Key Exchange (IKE), Encapsulation Security, криптографски алгоритъм за устойчивост на атаки, автентификация чрез сертификати, системно логване и др. ICSA отбелязва уникалните характеристики на уеб интерфейса на NetDefend, които позволяват на администраторите сигурен отдалечен контрол и възможност за конфигурация на защитните стени.
Защитните стени на D-Link предлагат комплекс от характеристики за защита, интегрирани в обща платформа – операционната система NetDefendOS, която поддържа виртуални частни мрежи (VPN), превенция и защита от зловредни атаки или т.нар. IDP/IPS, гейтуей антивирус, филтрация на нежелани електронни съобщения и на интернет съдържание, управление на трафика и технология за защита на локалната мрежа ZoneDefense.
NetDefend са предназначени за малкия и среден бизнес, корпоративния сегмент, както и за образователните институции, уточниха от компанията.
ICSA е независима лаборатория към Cybertrust – едно от големите имена в областта на сертификационните тестове на продукти за информационната сигурност. Досега ICSA е сертифицирала над 95% от водещите компании на пазара за антивирусни, защитни стени, VPN, продукти за антиспайуер продукти и др.

Коментар