Отпечатват 3D копия на още неродени бебета

Частна естонска компания предлага необичайна услуга на семейства, които очакват бебе. Бъдещите родители могат да си поръчат 3D копие на своята рожба, предадоха световните агенции.

Технологията се базира на ултразвуково изследване и специален софтуер за 3D печат. Фигурките на бебетата се формират с иновативен принтер, който използва гипс за консуматив вместо пластмаса, съобщи Ройтерс.

Някои родители се отнасят скептично към подобна услуга, но повечето се заинтересовани от нея. Учените също са одобрили иновативната технология, чрез която бъдещите майки могат да видят как ще изглежда бебето им, когато се роди.

Нещо повече, технологията за 3D печат на компанията Wolfprint 3D ще помогне на лекарите да откриват вродени пороци и заболявания. Цената на първата по рода си услуга варира от 200 до 300 евро в зависимост от размера на гипсовото бебе.

Коментари по темата: „Отпечатват 3D копия на още неродени бебета”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Дори при традиционния видеозон бебетата са подложени на огромен стрес, когато ги бомбардират с лъчи при сканирането. При 3Д нещата ще с в пъти по-лоши за тях. Горките бебета.

  2. Anonymous

    Пази боже от все простовати неща колко прос човек трвябва да си за да измислиш такова нещо.

Коментар