Телевизори, смартфони и ноутбуци са най-продавани с личен кредит

Сред топ 6 стоки, купувани на изплащане, са интернет-свързани устройства, съобщи Ралица Захариева, маркетинг мениджър на БНП Парибас – Лични финанси

Сред топ 6 стоки, купувани на изплащане, са интернет-свързани устройства, съобщи Ралица Захариева, маркетинг мениджър на БНП Париба Лични финанси

Телевизори, смартфони и ноутбуци са трите най-продавани вида технологични устройства, които се купуват на изплащане, по наблюдения на експертите от БНП Париба Лични финанси.

Телевизорите оглавяват класацията, когато става дума за най-продаваните технологични устройства на изплащане. Интересното е, че телевизорите, които потребителите купуват, са двойно по-скъпи от тези, продавани през 2013 г. (средно).

Според данните на компанията, през 2014 г. средната цена на закупен телевизор е 1020-1070 лева. Фаворитът е 40-инчов модел Full HD Smart с 2D към 3D конверсия, 400Hz честота, 3D звукова система, възможност за запис на външен носител. Молбите за закупуване на такъв телевизор са били с 20% повече в сравнение 2013 г., по данни на БНП Париба Лични финанси.

Смартфоните са на второ място сред предпочитаните покупки на изплащане. Прави впечатление, че те са двойно по-евтини от тези, купувани на изплащане през предходната година. На трето място са ноутбуците.

Сред топ 6 стоки, купувани на изплащане чрез финансиране чрез банката, са интернет-свързани устройства – телевизори, смартфони, ноутбуци и таблети.

Данните за технологичните продукти, закупувани на изпащане чрез БНП Париба, са базирани на 256 хиляди молби за финансиране, подадени за общо 455 000 стоки през 2014 г. Около тройно повече са заявките за покупка онлайн на изплащане – около 15500, в сравнение с 2013 г.

Друг фактор, който отчитат от кредитната институция, е това, че доста интензивно заедно с технологичните устройства на изплащане се купуват и дивани. Това недвусмислено говори за склонността на потребителите да търсят начин да живеят комфортно, съчетавайки модерните технологии и цифрови забавления с уюта и удобството на домашната релаксация.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Телевизори, смартфони и ноутбуци са най-продавани с личен кредит”

добавете коментар...

  1. Мхам

    Бедняшката радост на дребните и обикновени хорица и човечета.

    По ромски няма покрив на бараката си ама ще си сложи ТВ и сателитна чинийка.
    Подиграваме се на мангалите ама и българаните не са по-различни.

Коментар