Обновен ITJobs улеснява набирането на кадри

Обновеният портал ITJobs.bg ще улесни компаниите в търсенето на ИТ кадри

Обновеният портал ITJobs.bg ще улесни компаниите в търсенето на ИТ кадри

Нова версия на портала ITJobs.bg добавя функционалности, които позволяват на ИТ компаниите по-гъвкаво и ефективно да планират и осъществят своята стратегия за набиране на кадри.

Онлайн платформата улеснява специалистите по човешки ресурси на софтуерни и ИКТ компании. В нея те могат да публикуват обяви за работа, които достигат до повече от 30 000 регистрирани потребители.

По данни на софтуерната асоциация БАСКОМ, през тази година недостигът на специалисти в сектора ще достигне 20 000. С новите си възможности ITJobs.bg дава на компаниите повече инструменти за лесно откриване на подходящи служители.

Сред нововъведенията е класация на обявите, която позволява на ИТ фирмите да поставят акцент върху по-важните за тях позиции в момента. Чрез нея избрани от компаниите обяви се позиционират на по-предна позиция.

С функцията „до днес” фирмите могат да направят обявата си видима в последния ден от кампанията. Тя ще се визуализира пред потребителите на всяка отворена от тях страница в портала.

Улеснение за специалистите по човешки ресурси е календарът на отпуските. В него те могат да събират цялата информация по планиране и проследяване на отпуските за служителите в компанията.

Друго нововъведение е калкулаторът на заплати, който изчислява предлаганото възнаграждение от нетно към брутно и обратно. Платформата позволява също още публикуване на новини, събития и курсове.

Коментари по темата: „Обновен ITJobs улеснява набирането на кадри”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Борис, огромна част от нашите бизнесмени (които просто могат да бъдат определяни и като мутри) гледат да интернет бизнеса като на материалното строителство (те и от друго не разбират). Като построиш жилищен блок, то малко по малко все ще се купят апартаментите в него. Особено, ако се намира на подходящо място. Ако не си лаком, то риска от подобна инвестиция е много малък.

    И си мислят, че при Интернет е същото. Ако има добър и лесно запомнящ се домейн, че приходите им са сигурни – поне малки такива. Да, ама не е. За разлика от един жилищен блок, то в един сайт може да имаш условно казано безкрайно много потребители, така че нямаме принуда хората да използват това което просто го има, защото другото е пълно. Освен това един нов блок (че горе долу и стар такъв) почти не се нуждае от поддръжка. А един сайт непрекъснато се нуждае от поддръжка и то скъпо струваща човешка такава!!!

    Ама при нашите бизнесмени няма кой да чуе тази проста истина…

  2. Борис

    Пак рекламка.
    Доста посредствена система. Не, че услуги като jobs.bg не са на също толкова базово ниво от гледна точка на софтуер/платформа и UI, но все пак имат ангажираност към дейността си и добра база от потребители.

    Не виждам как подобна конкурентна услуга може да има какъвто и да е шанс без да предложи по-добро качество !?

  3. АБВ

    какво му е на заглавието?

  4. observer

    Заглавието е граматически неправилно, заприличахте на 24 часа !

Коментар