Тайнствен автомобил на Apple е забелязан в САЩ

apple_car

Загадъчният автомобил представлява безпилотен Dodge Caravan, според блога Claycord

По улиците на калифорнийския град Конкорд е забелязан неколкократно загадъчен автомобил, за който се предполага, че принадлежи на Apple. Колата със странна апаратура на покрива и множество камери е заснета от телевизионния канал KPIX, филиал на CBS, а нейна снимка публикува блогът Claycord.

Твърди се, че автомобилът е нает от Apple и се използва за снимки, които ще послужат за разработвана в момента картографска услуга. Една от версиите е, че Apple планира да създаде услуга от рода на Google Street View или Bing StreetSide, пише Macrumors.com.

Според блога Claycord обаче, загадъчният автомобил по-скоро представлява безпилотен Dodge Caravan, забелязан за първи път през септември миналата година в Ню Йорк. Технологичният експерт Роб Ендърли твърди пред телевизия KPIX, че това е самоуправляем, а на картографски автомобил и, че освен на покрива има камери и на четирите си ъгли.

Към момента Apple не притежава разрешение за тестване на безпилотни автомобили, каквото има Gooogle. Но ИТ гигантът би могъл да сключи партньорско споразумение с компания, която притежава подобно разрешение. Засега няма официален коментар по случая от централата на Apple в Купертино.

Коментари по темата: „Тайнствен автомобил на Apple е забелязан в САЩ”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Те така простоватите хора се трепят а със такива коли без пилот човек преставям си какво ще е един на ляво друг на дясно и цирк голям 🙂
    Xaxaxa

Коментар