TP-Link пуска у нас Wi-Fi рутер със скорост до 1,9GBps

TP-Link пуска на българския пазар нов Wi-Fi рутер Archer C9 802.11ac, който поддържа скорости до 1,9 Gbps. Устройството е оборудвано с двуядрен процесор с тактова честота 1 GHz и разполага с три „dual band” антени и усилватели на сигнала с висока мощност, което го прави подходящо за мрежи за онлайн игри и Ultra HD 4K видео стрийминг.

Archer C9 приоритизира информационният трафик и елиминира блокажите, които могат да се повят в мрежата при при свързване на няколко устройства едновременно

Archer C9 приоритизира информационният трафик и елиминира блокажите, които могат да се повят в мрежата при при свързване на няколко устройства едновременно

Archer C9 е създаден да приоритизира информационният трафик и да елиминира блокажите, които могат да се повят в мрежата при при свързване на няколко устройства едновременно. Тези характеристики осигуряват подобрени скорости за достъп до интернет, повишена устойчивост на цялата мрежа и по-добра безжична работа, поясняват от производителя.

Като всеки двубандов рутер TP-Link, така и Archer C9 предлага гъвкавостта на две независими една от друга мрежи. При приложения като електронна поща и уеб браузъри, потребителите могат да използват по-нискочестотния канал 2,4 GHz, докато в същото време приложенията, изискващи по-широка лента и чувствителни към забавяния като HD видео или онлайн игри, могат да работят през 5 GHz.

Archer C9 използва технология Beamforming (формиране на лъчи) за идентифициране на свързаните устройства и насочване на сигнала за получаване на по-стабилна безжична връзка. Трите сменяеми „dual band” антени заедно с усилвателите на сигнала гарантират силен Wi-Fi сигнал в целия апартамент.

Жичните връзки се осъществяват с помощта на петте порта (1WAN+4LAN), които осигуряват производителност до 1000Mbps. Новият Archer C9 разполага и с по един 3.0 и 2.0 USB порт за лесно споделяне на принтери, документи и мултимедийни файлове между устройствата включени в мрежата.

Рутерът е придружен с приложение Tether за смарт устройства с iOS и Android, като осигурява интуитивен интерфейс за лесно конфигуриране и администриране. Приложението разполага и с настройки за родителски контрол – за блокиране на избрани уеб страници.

TP-Link Archer C9 ще се появи на българският пазар този месец на препоръчителна цена от  164,99 евро (с включено ДДС), уточниха от производителя.

Коментар