Майсторски клас „Бизнес ангели” се провежда във ВСУ

Майсторски клас „Бизнес ангели” се провежда през уикенда във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” (ВСУ). Лектори в него са д-р Ели Мирон и д-р Гилад Равид от Университета Бен Гурион в Израел, а участниците ще се запознаят с бизнес ангелите като една от алтернативните форми на финансиране.

Двамата лектори от Израел - д-р Ели Мирон и д-р Гилад Равид – са добре познати на варненската аудитория

Двамата лектори от Израел – д-р Ели Мирон и д-р Гилад Равид – са добре познати на варненската аудитория

Достъпът до свеж капитал е основен проблем за бизнеса особено в днешните трудни финансови времена. Тегленето на кредит става все по-сложно и крие рискове, а и лихвите допълнително утежняват ситуацията. Тук на помощ идват бизнес ангелите, които имат опит, пари и са готови да инвестират.

Разбира се, помощта на бизнес ангелите е срещу определени условия. Те са инвеститори, които влагат средства в чужд бизнес срещу дял от него. А понякога намесата им се оказва наистина жизненоважна. В последните години броят на активните бизнес ангели у нас расте, като хората с иновативната идеи имат немалък шанс за финансова подкрепа.

Двамата лектори от Израел са познати на варненската аудитория от майсторските класове „Игровизация и краудсорсинг” и „Управление на знанието и социално-мрежови инструменти за бизнеса”.

Коментари по темата: „Майсторски клас „Бизнес ангели” се провежда във ВСУ”

добавете коментар...

  1. Иван

    Драгомире, кажи малко повече за ВСУ и шефката и от пред и от зад как е 🙂

  2. Драгомир

    “Див” и ти нещо не можеш да анализираш мнението ми. Ако не бях чувал за бизнес ангели, тогава още първият ми пост щеше да е нещо от вида: “Това е страхотна възможност, знам го от личен опит”.
    Иначе първото ми мнение беше свързано с това че е поредната статия, рекламираща ВСУ. Преди време имаше реклама на шефката й и имаше много негативни коментари. С първото мнение исках да кажа, че въпреки че рекламите на ВСУ не ме интересуват, то темата ми е полезна за нещо!

  3. Див

    Драгомире, какви въртели правиш само и само да не си признаеш, че въобще нямаш представа от тези неща.

  4. Драгомир

    Аз под “забравил” друго имах предвид, а не в буквалния смисъл. В смисъл, че е време да го поставя като приоритетен модел. До сега залагах основно на проектите да бъдат със споделено финансиране.

  5. Бай Иван

    Драгомире, ако си “забравил” за този вид финансиране, значи въобще нямаш представа от тези неща. Не че аз имам, но почти всяка прохождаща технологична компания търси подобни инвеститори.

  6. Драгомир

    Бях забравил за този вид финансиране… Но както се казва – добре, че ми напомнихте.

Коментар