ePay.bg въвежда плащания на данъци с пръстов отпечатък

Потребителите на услугата еPay.bg вече могат да плащат своите местни данъци и такси с помощта на пръстов отпечатък през мобилно приложение. На този етап от нововъведението могат да се възползват притежателите на смартфони iPhone 5s и iPhone 6, които позволяват използване на пръстов отпечатък като алтернативно средство за сигурност.

Новата мобилна услуга на ePay.bg ще позволи по-лесно внасяне на местни данъци и такси

Новата мобилна услуга на ePay.bg ще позволи по-лесно внасяне на местни данъци и такси

„Надяваме се, че с въвеждане на услугата дори в малките общини в България, ще спомогнем за по-бързо и улеснено внасяне на местни данъци и такси. По този начин общините не само ще отчитат по-добра събираемост на задълженията, но ще реализират и европейски проекти”, заяви изпълнителният директор на ePay.bg Георги Маринов. Той даде за пример община Струмяни, която реализира проект именно с помощта на подобни нововъведения.

Само за 2014 г. през „Изипей АД” (еPay.bg и касите на EasyPay в страната) са платени 45 млн. лв. за местни данъци и такси, като от тях близо 9 млн. лв. са извършени онлайн. Потребителите на платформата могат да се разплащат онлайн и да погасяват задълженията си към общините, комуналните компании, мобилните оператори и финансовите институции в страната.

Регистрираните в системата са улеснени и при пазаруване в онлайн магазини или ако желаят да изпратят искане за плащане и изпращане на пари към физически лица и фирми. Сигурността е допълнена от опция за проследяване на плащания и баланс по регистрираните в системата карти.

Коментари по темата: „ePay.bg въвежда плащания на данъци с пръстов отпечатък”

добавете коментар...

  1. Tidavisish

    Услугата излезе миналата година. Вие ако Станкова закъснение си пускате новините по добре сменете името си на tech news history 🙂

  2. @_@

    То плащането хубаво е с пръстов отпечатък, но входът в системата е леко затруднен от 6-цифрен ПИН. Голямо улеснение, няма що.

  3. daniela

    ne 4akame na opa6ki za da si dadem parite

  4. Niki

    Че те тая услуга за плащането с пръстов отпечатък е от преди поне 2 месеца. До сега все така съм си плащал и ще продължавам да плащам сметките, стига да има пари в картата 😀
    Незнам защо чак сега дават гласност за услугата.

  5. хе

    Абе, хубаво, че се улеснява плащането на данъци по всевъзможни начини, ама хората вече нямат с какво да ги плащат…

Коментар