Samsung и Microsoft изгладиха лицензен спор

Samsung и Microsoft прекратиха миролюбиво тлеещият спор за лицензни такси

Samsung и Microsoft прекратиха миролюбиво лицензния спор

Samsung и Microsoft обявиха, че прекратяват съдебния спор за неплатени лицензни такси, породен от сделката по придобиване на телефонния бизнес на Nokia от Microsoft.

Конфликтът вече е напълно изгладен – както по отношение на съдебното искане от Microsoft към Samsung за неплатени лицензни такси, така и по отношение на жалбата в Комисията по международна търговия на САЩ. Условията по споразумението не се съобщават.

През август миналата година Microsoft даде на съд Samsung с обвинение, че корейската компания не изпълнява договора за взаимно лицензиране, подписан през 2011 г. Съгласно условията в този договор, Samsung трябва да плаща на Microsoft лицензни такси за всеки продаден смартфон с операционна система Android.

В годината на подписване на договора, Samsung продаде 82 млн. смартфона с Android, но след три години продажбите нараснаха до 314 млн. броя и корейският производител потърси начини за прекратяване на плащанията.

Удобен повод за това стана поглъщането на телефонния бизнес на Nokia от Microsoft – сделка, която според Samsung променя коренно условията по споразумението. В крайна сметка двете компании решиха спора помежду си чрез извънсъдебно споразумение.

Коментари по темата: „Samsung и Microsoft изгладиха лицензен спор”

добавете коментар...

  1. Шишо

    Мда, решиха спора и сега пак Microsoft ще печели още пари от Android. Така са свикнали от чуждото да крадат и да правят пари.

Коментар