Luxoft жъне успехи на пазара в САЩ

Приходите на Luxoft от клиенти в САЩ са нараснали с 27,3%, до $62,4 млн. през последното тримесечие

Приходите на Luxoft от клиенти в САЩ са нараснали с 27,3%, до $62,4 млн. през последното тримесечие

Руската ИТ компания Luxoft съобщи за ръст на приходите и печалбата през третото тримесечие на финансовата 2014 година, приключило в края на декември. Постъпленията на софтуерния разработчик са нараснали с 3,8% до $145,8 млн., а печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) се е увеличила с 56,8% до $35,6 млн.

Luxoft прави бизнес със софтуер и ИТ решения. Основен акционер в нея е IBS Group, а сред клиентите на компанията личат имената на Deutsche Bank, UBS и Boeing. След обявяване на финансовите резултати, акциите на Luxoft на борсата в Ню Йорк поскъпнаха с 0,6%, а пазарната й капитализация достигна $1,4 млрд.

Ключови сегменти за Luxoft са финансовите услуги, следвани от автомобилните и транспортните, а основните клиенти на компанията са базирани в САЩ, Великобритания, Германия и Русия, пише Коммерсант.

В периода октомври-декември приходите на Luxoft от клиенти в САЩ са нараснали с 27,3%, до $62,4 млн., формирайки най-голям дял в общите й приходи. Бизнесът в Бразилия (ръст от 34,3%) носи на руската компания $42,3 млн., а в Германия – $15,2 млн. (ръст от 104%).

Русия е единствената страна, в която Luxoft отчита спад. През третото тримесечие приходите на компанията на родна земя са намалели със 17,1%, до $11,2 млн. Девалвацията на рублата през отчетния период е помогнала за експорта на софтуер, коментират анализаторите.

Коментари по темата: „Luxoft жъне успехи на пазара в САЩ”

добавете коментар...

  1. Шишо

    Ами ще жънат успех – да продават данни на американците и шпионират едни руско говорещи други руско говорещи.

Коментар