Торент тракер удари рекорд по посетители

Броят на потребителите на популярния торент тракер The Pirate Bay е превишил 12 милиона на 24 април, съобщава TorrentFreak, като се позовава на данни от сайта. Това е сериозен ръст, предвид, че в края на миналата годината аудиторията на The Pirate Bay наброяваше около 8 милиона регистрирани посетители.
За цялата 2007-а година броят на потребителите на торент тракера е нараснал два пъти, сочи статистиката. Сайтът планира скоро да достигне постоянна 15-милионна аудитория.
Повечето притежатели на авторски права смятат дейността на The Pirate Bay за незаконна. В края на януари шведските власти обвиниха администраторите на сайта, че способстват за нарушаване на авторските права. Прокуратурата поиска глоба и конфискация на компютрите на Pirate Bay.
През февруари Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) поиска от съда да бъде закрит достъпът до Pirate Bay от територията на Дания. Федерацията обвини сайта, че способства пиратството и нарушава авторски права.
В резултат на искането, съдът разпореди на доставчика Tele2 да блокира достъпа до торент тракера. В отговор The Pirate Bay заведе контра дело срещу IFPI и поиска да му бъдат възстановени претърпените загуби от блокирането.

по темата: „Торент тракер удари рекорд по посетители”

добавете коментар...

  1. koko

    пропускат да споменат че другият голям тракер демоноид беше спрян за известно време

Коментар