Apple привлече бивш мениджър от Mercedes

Слуховете, че Apple разработва собствен автомобил, се подхранват от кадровата политика на ИТ компанията

Слуховете, че Apple разработва собствен автомобил, се подхранват от кадровата политика на ИТ компанията

Apple е привлякла на работа в Купертино бившия директор по разработки и изследвания на Mercedes-Benz Йохан Юнгвирт. Опитният мениджър ще заеме шефския пост в отдела Mac Systems Engineering.

Информацията е потвърдена от Юнгвирт в социалната мрежа LinkedIn. Нещо повече, Файненшъл таймс съобщава, че Apple наема множество специалисти за работа по нов проект в областта на автомобилите. В него са ангажирани опитни мениджъри, работили по създаване на iPhone.

Привличането на немския мениджър подсили слуховете, че Apple планира инвазия на пазара за автомобили. Напоследък между ИТ корпорацията и производителя на електромобили Tesla, създаден от Елън Мъск, се води война за кадри, а в Сан Франциско беше забелязан миниван със странна апаратура, за който се предполага, че е на Apple.

Файненшъл таймс твърди, че дизайнерският екип на Apple начело с Джонатан Айв се среща с мениджъри и инженери от автоиндустрията и се опитва да ги привлече на работа в Купертино. Все още обаче не е ясно дали Apple проектира собствен автомобил (с предполагаемо име Titan) или развива инфотейнмънт системата Apple CarPlay.

Коментар