Пътни знаци за зависими от Facebook в Калифорния

Необичаен пътен знак съветва пешеходците първо да преминат улицата, а след това да проверят Facebook

Необичаен пътен знак съветва пешеходците първо да преминат улицата, а след това да проверят Facebook

Властите на калифорнийския град Хейуърд разпоредиха поставянето на необичайни пътни знаци – те предупреждават пешеходците първо да пресекат улицата и след това да обновяват статусите си в социалната мрежа.

CBS цитира Франк Холанд, представител на градската администрация, според който обикновените забранителни или предупредителни знаци вече не са ефективни. Подобни означения не привличат вниманието нито на шофьорите, нито на пешеходците, които ги считат по-скоро за информационно-препоръчителни, отколкото за задължителни.

За да застави хората да изпълняват изискванията за безопасност, Холанд е разпоредил монтирането на няколко типа пътни знаци с оригинални съобщения. В един от тях на шофьорите се съобщава, че скоростта от 30 мили в час е ограничение, а на намек, а друг от знаците пояснява, че при движение по наклон трябва да се използват очи, спирачки и мозък.

Третият отличаващ се знак е насочен специално към зависимите от Facebook. Неговото послание към пешеходците е първо да преминат улицата, а след това да проверят Facebook. Жителка на Хейуърд коментира пред CBS, че всички използват Facebook и затова подобен знак веднага привлича вниманието на пешеходците.

Коментари по темата: „Пътни знаци за зависими от Facebook в Калифорния”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    То и тези, които пишат правилно много често е защото имат автоматична проверка на правописа. FB по принцип никъде не води, а само “филтрира” в себе си зомбитататата.

  2. Бор шиш

    Всичко върви по план както във филма “Идиокрация”.
    Тъпите фейсбук хора няма да разбират докато update-ват профили, кога някой прави секс с тях и така ще се размножат многократно идиотията и тъпизма.

  3. free

    Пише се “докъде”. А иначе доведе до повсеместна неграмотност. Най- дразнещо е да виждаш хора с “висшо” образование да пишат всяка втора дума с правописни грешки.

  4. Anonymous

    Докаде доведе тая глупост Facebook 😡

Коментар