Виваком: Лишават българите от достъп до евтини таблети

Виваком смята, че наложената санкция от КЗК забранява едно от най-големите предимства на пакетното предлагане на услуги

Виваком смята, че наложената санкция от КЗК забранява едно от най-големите предимства на пакетното предлагане

Виваком разпространи съобщение до медиите, в което заявява несъгласието си с обявеното днес от Комисията за защита на конкуренцията решение да санкционира телекома, заради предлагане на таблети на цени, по-ниски от себестойността им.

„Решението на КЗК лишава българските потребители от достъп до таблети на достъпни цени. Забранява се едно от най-големите предимства на пакетното предлагане на услуги – комбиниране на устройства с абонаментен план на изгодна цена”, се казва в съобщението.

Според телекома, това е обичайна и установена от години практика както в България, така и в страните от ЕС. „Неясно остава и отражението върху другите мобилни оператори в страната – по логиката на Комисията те също ще трябва да променят своята търговска политика”, посочва Виваком.

От взетото от КЗК решение полза няма да имат нито крайните потребители, които ще трябва да плащат повече, нито самият бизнес в лицето на мобилните оператори, заявяват още от телеком оператора.

„В много държави от ЕС може да се купи таблет или телефон само за едно евро, ако е комбиниран с мобилен план или мобилен интернет. КЗК се изправя срещу начина на функциониране на пазара и европейската практика, които са в полза на потребителите”, твърди Виваком.

От компанията поясняват, че в рамките на закона Виваком е давала възможност на потребителите да комбинират таблет или телефон на достъпна цена с подходящ тарифен план, като спестяват пари. Телекомът желае да продължи тази практика, която намира за позитивна и клиентски ориентирана, и ще обжалва решението на КЗК.

Коментари по темата: „Виваком: Лишават българите от достъп до евтини таблети”

добавете коментар...

  1. Да ми ядат Х.Я Виваком

    Долни лъжци и тарикати са и от Виваком като всички други тел.оператори.Крадци!!!

  2. Името

    Кой държи Виваком че не се сещам точно тая вечер.

  3. :o)

    преди да ревете в подкрепа на Виваком , само прочетете #КОЙ? ги държи задкулисно и кой мачка нелоялно конкуренцията по безумен начин.

  4. Duke

    При положение че съм убеден че таблета който си купил реалната му цена е 75 лева или по ниска и при положение че ако си си сметнал правилно абонамента ще видиш че с малките букви реално те дерат, но това няма значение такава уви е практиката в Българиа. В другите страни ще ти подарят таблета при положение че се “вържеш” с тях за периода от 2 години докато унас трябва да си го платиш.

    Имам познат в румъния техният оператор срещо 5 евро на месец им предлага безкрайни разговори със всички мобилни и стационарни оператори в страната + 3000 безплатни минути със всички мобилни и стационарни оператори в Европа.

    А унас…… кучета ни яли.

  5. Mir4o

    Това е страшно малоумно решение на КЗК!!!
    От години и у нас и по света се продават субсидирани устройства!
    Е, вярно с леки девиации от нормалната логика, например Теленор и предложението им за субсидиран Айфон 6 на цена по- висока от пазарната.
    Всички български опратори предлагат по- евтини устройства, при условие че сключиш дългосрочен договор, и евентуално останеш клиент и след изтичането му!
    Не са само Вива, и не е само за периода за който ги наказват! Няма логика.
    Преди месец си купих таблет от Мтел, за 75лв. но с договор за мобилен нет за 2 години. Не мисля че съм ощетен, нито пък конкурентните им оператори.

  6. до Борис

    как точно го заплащаш въпросното устройство 5 пъти? Това е световна практика да се субсидират устройствата и по този начин ти намалява прихода от услугата. Надеждата тук е, че след като приключи едногодишния или двугодишния договор ще продължиш да си клиент. Иначе КЗК се доказа, че е бухалка в ръцете на КОЙ и по никакъв начин не защитава конкуренцията, което всъщност трябва да прави. Реторичния ми въпрос е “Ще се наложат ли същите глоби за МТел и Теленор?” или те не са в списъка “да се удари”.

  7. Борис

    Чудесно ще е наистина, ако им забранят да продават телефони за уж “1 лев”. Това си е измама. В крайна сметка се оказва, че заплащаш въпросното устройство 5 пъти.

  8. пострадал

    Да обаче в другите страни няма такъв състав на КЗК, нито такъв Министър-председател…..да припомня…”…да се удари….”, ” …да се обадя “…

Коментар