Apple поскъпна с 10% за две седмици

Apple вече е над два пъти по-скъпа от най-близкия си преследвач - Exxon Mobil

Apple вече е над два пъти по-скъпа от най-близкия си преследвач – Exxon Mobil

Преди две седмици Apple стана първата компания с пазарна капитализация над $700 млрд. Оттогава досега цената на ИТ гиганта от Купертино нарасна с още 10% – вчера акциите на Apple поскъпнаха с 2,71%, а капитализацията й достигна $774,6 млрд.

Apple се откъсна на огромна дистанция от втория в класацията – нефтената корпорация Exxon Mobil, която в понеделник имаше пазарна капитализация в размер на $376,9 млрд., или над два пъти по-малко от Apple.

Благодарение именно на поскъпването на Apple, борсовият индекс Nasdaq Composite се повиши с 5% за девет дни. Остават му още 1,7% ръст, за да достигне рекордното ниво от март 2000 г., след което падна със 78%.

От началото на годината Apple е поскъпнала с 19%. Прогнозите на анализатори, анкетирани от Блумбърг, сочат, че в следващите 12 месеца пазарната капитализация на компанията ще се увеличи с още 2%, а Goldman Sachs очаква поскъпване с 9,7% на акциите на Apple за същия период.

Коментари по темата: „Apple поскъпна с 10% за две седмици”

добавете коментар...

  1. Mozo

    iдиоти.

  2. admin

    ай-фон, ай-сиктир….

  3. Българин

    Косвено малтретират децата в Китай да работят за една шепа ориз и да сглобяват по цел ден ай фони във фабриките им. После ги продават на цена 5 пъти по-висока от производствената стойност. Яко маркетинг и тъпите американци се вързват да си ги купуват. Но цената не е плащат те, а всички тези хора от изтока, които биват използвани.

Коментар