Виваком включи Пазарджик и Ямбол в оптичната си мрежа

Виваком вече предлага оптичен интернет в 14 от най-големите градове в страната

Виваком вече предлага оптичен интернет в 14 от най-големите градове в страната

Пазарджик и Ямбол се присъединиха към високоскоростната оптична мрежа FiberNet на Виваком, която осигурява бърз интернет и интерактивна телевизия.

Жителите на двата града вече могат да ползват технология на свързаност до 2,5 Gbps, с висока стабилност дори при лоши метеорологични условия и реално заявените от тях скорости на пакета, които достигат до 100 Mbps.

Оптичната инфраструктура осигурява възможност и за включване на интерактивна телевизия. Популярната вече IPTV дава достъп до повече от 160 канала, от които над 25 са в HD формат. Чрез нея абонатите могат сами да избират какво и кога да гледат, независимо от телевизионната програма, като използват функциите за превъртане напред и назад, гледане на архив до няколко дни назад и поставяне на пауза.

Виваком предлага в двата града различни пакети от услуги за ползване на интернет и телевизия, вкл. двете услуги в комбинация. Потребителите на телекома получават и допълнителни услуги, като възможност за добавяне на неограничен мобилен интернет без месечна такса, подарък антивирусен софтуер, безплатен Wi-Fi рутер и статичен IP адрес.

С присъединяване на Пазарджик и Ямбол, градовете, в които Виваком предлага оптичен интернет, стават общо 14. Мрежата от ново поколение вече е изградена в София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Сливен, Казанлък, Шумен, Своге, Благоевград, Враца и Видин, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Виваком включи Пазарджик и Ямбол в оптичната си мрежа”

добавете коментар...

  1. golf2letidjantibasskasa

    A U PERNIK KOGA???

  2. Бай Танас на кюшето

    Бай Иван е божествено прав. Само като си представя бъдещето… Горките хора след нас.

  3. Иван Р

    Скорост до 0.1 Gpbs – ето ти скорост в гигабити. Искаш ли и в терабити ?

  4. Цеци

    Във Видин в нашия квартал познавам само 1 човек, който са свързали иначе кутиите им седят от месеци

  5. Иван

    Ние както винаги сме на последно място пускат оптичен интернет на супер бавни скорости и високи цени.

    Скоростите за оптиката трябва да са в гигабити, а не в мегабити. Но какво да се прави в България сме и това можем да очакваме от старото динозавърско БТК с ново име Виваком 🙂

    Всичко се потули как Виваком (БТК) мачкаше и унищожаваше кравталните интернет доставчици с рекет и такси за ползване на шахтите за прокарване на кабели от конкуренти. Никой нищо не им направи срещу този монопол и произвол.

Коментар