Microsoft качи на сайта си ISO образ на Windows 7

Статистиката сочи, че в 90% от случаите появата на вируси в системата е предшествана от опити за сваляне на образ на Windows от торентите

Статистиката сочи, че в 90% от случаите появата на вируси в системата е предшествана от опити за сваляне на образ на Windows от торентите

Легалните потребители на Windows 7 вече могат по-лесно да преинсталират операционната си система. Microsoft качи на официалния си сайт ISO образ на Windows 7.

Преинсталирането на Windows 7 принципно може да затрудни много потребители. Проблемът идва от това, че е необходим компактдиск с оригиналното издание на системата, но някои неттопи и лаптопи, както и повечето ултрабуци не разполагат с оптично DVD устройство.

Статистиката сочи, че в 90% от случаите появата на вируси в системата е предшествана от опити за сваляне на образ на Windows от торентите. Microsoft е решила да облекчи процеса на преинсталиране на Windows 7, добавяйки готови ISO образи на системата на официалния си сайт.

Разбира се, както и при версиите, разпространявани на оптични дискове, потребителите се нуждаят от ключ за лицензиране. Кодът от 25 символа трябва да се въведе непосредствено преди сваляне на операционната система.

На сайта на Microsoft е налична също така възможност за сваляне на Windows 8.1 с цел последващо създаване на зареждаща USB флашка или диск с операционната система.

Коментари по темата: „Microsoft качи на сайта си ISO образ на Windows 7”

добавете коментар...

  1. Abraham

    Вземете най добра алтернатива на windows – “https://linuxmint.com/edition.php?id=261”
    ето какво получавате: добра и приятна графична среда, минимални технически изисквания, алтернативен софтуер, безплатна поддръжка. Перфектна операционна система за бизнеса и за домашно ползване.

  2. няма име

    много напредничево сетиха се след десетки години (почти десетки)

  3. Юзвер

    Става въпрос, че искат да отчаят хората и да ги лишат от малкото удоволствия, които имат те да си теглят от торенти iso образи.

    На хората ще им стане стане толкова скучно и тъпо, че има вероятност част от тях да се откажат да ползват Windows.

  4. admin

    25 цифрения код се получава чрез астралната проекция !!!!!!!!!!

  5. :)

    А сега де, аз от както е излязла седмицата винаги съм я дърпал на ISO имидж от сайта на Майкрософт, а тук се опитват да ми обяснят, че сега са я пуснали. Да не би да става дума за предварително инсталиран имидж на 7ца?

  6. Anonymous

    Плаща се за всичко – просто други го правят! Някой, някъде е платил с труд и знания за да направи нещо! Винаги можеш да подпомогнеш Убунту с някаква сума – точно по този начин работи опън сорса!

  7. anonimusY

    🙂 Линукс Убунту е перфектен и не се плаща за нищо 🙂
    Има и вградена кирилизация:) http://www.ubuntu.com/

  8. Anonymous

    Добре но къде са БГ. версиите?

  9. Митко

    Срещу 209 лв. 🙂

  10. fgfg

    25 цифрения код как се получава?????????

Коментар