Google планира важна промяна в алгоритъма за търсене

Все повече потребители влизат в интернет през мобилни устройства, което подтикна Google да промени алгоритъма за търсене

Все повече потребители влизат в интернет през мобилни устройства, което подтикна Google да промени алгоритъма за търсене

Сайтовете, проектирани с идеята за удобно ползване и на мобилни устройства, ще бъдат позиционирани по-добре в резултатите от търсене в Google. Промяната в алгоритъма ще влезе в сила от 21 април т.г. едновременно в целия свят, съобщи интернет гигантът.

Върху позиционирането на сайтовете ще влияе и информацията от вече индексирани приложения за търсене, инсталирани на устройствата на потребителя. Планираните промени ще засегнат търсенето през мобилни устройства.

„Все повече потребители влизат в интернет през мобилни устройства и нашите алгоритми за търсене трябва да се адаптират към новата реалност”, поясняват от Google. В резултат на това, т.нар. „mobile-friendly” сайтове ще получат приоритет при търсенето през мобилни устройства.

По-рано Google предприе редица мерки, целящи да подобрят процеса на търсене за мобилните потребители. През лятото на 2014 г. търсачката започна да отбелязва сайтовете, които може да не работят на мобилни устройства – това са предимно ресурси, използващи Flash, а по-късно в резултатите от търсене се появи специална маркировка за „mobile-friendly” сайтове.

Google се надява, че с обявените предстоящи промени в търсенето ще подтикне собствениците на сайтове без мобилни версии да създадат такива. За сайтове, които вече имат мобилни версии, Google предлага редица инструменти за оптимизация.

Коментари по темата: „Google планира важна промяна в алгоритъма за търсене”

добавете коментар...

  1. тд

    хр странно е, как похабена семенна течност като теб се опитва да изразява мнение. Ти като толкова много обичаш чичо Сам, ами отиди да му правиш френска любов. Не мога да разбера защо занимавате нормалните хора с глупостите си ? (риторичен въпрос) 🙂

  2. xp

    в Бг се забелязва носталгия по комунизма : ) забравиха някой хора като се редиха за хляб и краставица на опашки … вчера седнаха на компютри взеха да обесняват за първобитни копия на Google и други руски ИНОВАЦИИ.. я отидете да си живурката в “свободна русия” и спрете да занимавате всички с първобитния си ум : ))

  3. тд

    Шумналия един съвет.. Говори само за себе си момко. Аз също споделям мнението на останалите. Колкото до рубладжиите.. (facepalm)

  4. :o)

    Яндекс…мухахахохоххохохо :)…да ако търся Водка и Самагон, сигурно ще използвам тази, не и по-рано 😀 😀 😀

  5. Mozo

    DuckDuckGo като че ли е най- независима за момента.

  6. ?

    Баси, има болни хора тук… Може ли да не израждате всяка дискусия в глупаво политиканстване?

  7. Шумналия

    Като допълнение ще кажа, че не очаквах, че идеологиеския фронт на путиновите рубладжии ще се прехвърли и в подобни сайтове с чисто технически новини. Откажете се, тук е напълно безсмислено, хората четящи подобни новни не са толкова глупави…
    Иначе нямам нищо против, но Яндекс е толкова неутрална, колкото Путин е демократ…

  8. Шумналия

    Някой да ми обяснява как нямал да ползва определена интернет търсачка е все едно да ми обяснява, че няма да пие определен тип бира, при положение, че на пазара има десетки видове бири.
    Всеки е свободен и може да си ползва която си иска интернет търсачка. Ако Гугъл е толкова зле, оставете ни нас невежите да я позлваме, а вие ползвайте по-добри, по-безпристрастни и по-малко малоумни търсачки. Толкова е лесно да се случи, че не виждам защо трябва да се коментира изобщо?!?

  9. Anonymous

    След като Гугъл решиха да въведат цензура с алгоритъма “Knowledge-Based Trust”, не мога да ползвам услуга, която официално си поставя за цел да ме манипулира. Отсега ще ползвам по-неутрални търсачки, като Яндекс например…

  10. bubachko

    Търсачката на гугле е станала толкова малоумна напоследък, че направо нямам думи. Или дет се вика по нашенски – предОбриха я. Не може аз да му пиша “Праскова”, а то да ме пита – “Може би имахте предвид слива?” и да ми изкара 100,000 безполезни резултата, в които няма нито еднапраскова.

Коментар