Alcatel Orange Klif – бюджетен смартфон на база Firefox OS

Alcatel Orange Klif е достъпен смартфон с 3,5-инчов сензорен екран и двуядрен процесор

Alcatel Orange Klif е достъпен смартфон с 3,5-инчов сензорен екран и двуядрен процесор

Достъпен смартфон с операционна система Firefox OS дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2015). Моделът Alcatel Orange Klif е предназначен за потребителите в развиващите се страни.

Смартфонът е резултат от съвместните усилия на Alcatel, Orange и Mozilla (разработчик на Firefox). Устройството има 3,5-инчов сензорен екран с резолюция 320х480 пиксела и разчита на чипсет MediaTek с две изчислителни ядра, работещи на тактова честота 1GHz.

Alcatel Orange Klif включва 256MB оперативна памет и 512MB вградена флаш памет, която може да се разширява с microSD с капацитет до 32GB. Налични са само една камера с резолюция 2 мегапиксела и светодиодна светкавица, FM тунер и модул  GPS.

Моделът е оборудван с батерия 1300 мАч, която осигурява до 7 часа време за разговори и до 380 часа в режим на изчакване. Предвидени са два слота за SIM карти и модул 3G HSPA+ (до 21Mbps).

Alcatel Orange Klif има размери 12,2х62х11,9 мм. Моделът ще се предлага с предварително инсталирана операционна система Firefox OS 2.0 на цена от 40 долара при сключване на договор с оператор.

Коментар