TP-Link вдига високо летвата при рутерите

Мрежовата компания TP-Link показа два иновативни продукта на Световния мобилeн конгрес (MWC 2015) в Барселона – рутер със сензорен екран Touch P5 и 4G LTE рутер за дома Archer MR200. Новите устройства ще излязат на пазара в България през май, съобщиха от дистрибутора на TP-Link у нас – Виртуална зона.

Системата за сензорен контрол на Touch P5 е основана на интуитивни команди

Системата за сензорен контрол на Touch P5 е основана на интуитивни команди

Touch P5 е оборудван с 4,3-инчов сензорен дисплей, който опростява процеса на конфигуриране и улеснява управлението на устройството. Освен със сензорен екран, Touch P5 може да се похвали и с множество впечатляващи технически характеристики: осигурява скорости до 1300 Mbps в честотната лента 5 GHz и скорости до 600 Mbps в лентата 2,4 GHz; разполага с един USB 2.0 порт и един USB 3.0 порт, както и с три двубандови антени за разширено покритие.

Сензорният екран показва информация за състоянието на мрежата и разполага с чипсет STMicroelectronics – независим от главния процесор, в резултат на което интерфейсът реагира бързо на командите, без това да повлияе на скоростите на трансфер или другите функции.

Системата за сензорен контрол е основана на интуитивни команди (тип „докоснете и плъзнете”). Интерфейсът осигурява по-лесен достъп до функции като конфигуриране на безжичната мрежа, конфигуране на сървърите за печат, споделяне на файлове, настройки на медийни сървъри или WPS Matching.

Двубандовият рутер Touch P5 е снабден с най-бързите Gigabit WAN и LAN портове, поддържа комбинирани скорости на трансфер на данни до 1900 Mbps, благодарение на 1GHz-овия процесор Broadcom, а добрият обхват се дължи на трите dual-band антени.

Archer MR200 поддържа мобилна 4G LTE свързаност и традиционни кабелни връзки тип DSL

Archer MR200 поддържа мобилна 4G LTE свързаност и традиционни кабелни връзки тип DSL

Archer MR200 също е двубандов рутер, със стабилно безжично покритие и скорост до 300Mbps в лентата от 2,4GHz и до 433Mbps в 5GHz-овата лента. Новото при този продукт е, че поддържа 4G FDD и TDD LTE връзки и възможност за широколентова мобилна свързаност към интернет.

Технологията 4G LTE става все по-популярна, тъй като потребителите искат бърз интернет, независимо къде са. Гъвкавостта на тази технология е добре позната и използвана в света чрез устройства, известни като мобилен „hotspot” (какъвто е TP-Link M7350).

Рутерът Archer MR200 осигурява широколентова мобилна свързаност, като поддържа технологията 4G LTE Mobile Broadband, както и традиционните връзки тип Broadband DSL чрез кабел. Това позволява свързване към интернет и в зоните с 4G Mobile Broadband покритие, но без директна свързаност чрез DSL или кабел. Новият рутер разполага и с резервна връзка, което гарантира постоянната свързаност към интернет.

4G LTE връзката, предлагана от Archer MR200, поддържа скорост на сваляне до 150Mbps (стойността се влияе от скоростта на използваната 4G мрежа). Устройството поддържа най-новите 4G FDD и TDD LTE връзки за високоскоростен мобилен широколентов WAN достъп. Налични са 4 вградени LAN порта и един WAN порт за ADSL/кабелна връзка.

Въпреки че самата скорост зависи от множество фактори (разстоянието до базовата станция, броят на потребителите свързани едновременно и др.), рутерът на TP-Link позволява едновременното изпълнение на няколко дейности като онлайн гейминг, слушане на музика или видео стрийминг, без забавяния или блокажи.

Archer MR 200 се инсталира лесно, с три стъпки: включва се в контакта, свързва се към интернет и се поставя 4G SIM карта. Цените на Archer MR 200 и на сензорния Touch 5 все още не са обявени.

Коментари по темата: „TP-Link вдига високо летвата при рутерите”

добавете коментар...

  1. harry

    не е за теб!???

  2. треска

    цена?

Коментар