IBM отвори офис в Азербайджан

Офисът на IBM в Баку ще се съсредоточи върху взаимодействието с клиенти в стратегически направления

Офисът на IBM в Баку ще се съсредоточи върху взаимодействието с клиенти в стратегически направления като анализ на данни и облачни технологии

IBM отвори миналата седмица офис в Баку, столицата на Азербайджан. Този ход е част от стратегия на ИТ гиганта за разширяване на присъствието си на развиващите се пазари.

Офисът в Баку ще се съсредоточи върху взаимодействието с клиенти в стратегически направления като анализ на данни, облачни технологии, мобилност, социално взаимодействие и инфраструктурни решения.

Бързият икономически растеж на Азербайджан стимулира търсенето на напреднали технологии, тъй като местните компании се стремят да станат по-ефективни и конкурентоспособни.

Отварянето на офис на IBM в Азербайджан е в унисон с националната стратегия на правителството за привличане на чуждестранни инвеститори с сферата на ИКТ и за разширяване на партньорствата между световните и местните компании.

Коментари по темата: „IBM отвори офис в Азербайджан”

добавете коментар...

  1. :o)

    Надушили са къде има свободни пари…и изведнъж труднопроизносимото за тях име е станало чудесно място за бизнес 🙂 ********

Коментар