Универсална мобилна услуга навлиза в целия свят

GSMA Mobile Connect дава възможност на потребителите да създават и използват универсален идентификатор за сигурен достъп до мобилни и цифрови услуги

GSMA Mobile Connect дава възможност на потребителите да създават и използват универсален идентификатор за сигурен достъп до мобилни и цифрови услуги

Мобилната услуга GSMA Mobile Connect вече се предлага от 17 оператора в 13 страни по света, съобщиха от браншовата асоциация по време на MWC 2015 в Барселона. Очаква се тази година още оператори да се присъединят към инициативата.

GSMA Mobile Connect дава възможност на потребителите да създават и използват универсален идентификатор за сигурен достъп до мобилни и цифрови услуги, вкл. е-търговия, развлечения, здравеопазване и услуги на е-правителството.

Към момента Mobile Connect е достъпна в страни като Египет, Индонезия, Китай и Малайзия. Предстои пускане на услугата от оператори във Великобритания, Германия, Испания, Италия, Франция, Швейцария и др.

Редица доставчици на услуги от различни сектори, вкл. застраховане, туризъм, търговия и реклама, вече предлагат комерсиални услуги на база Mobile Connect. Операторите пък използват технологията за опростяване на достъпа до акаунти и управление на абонатите.

Асоциацията GSMA си сътрудничи с доставчици на технически решения като Еricsson и WSO2 в разгръщане на Mobile Connect по целия свят чрез готови модели за внедряване.

Коментари по темата: „Универсална мобилна услуга навлиза в целия свят”

добавете коментар...

  1. нещо си

    Нещо си като роуминг гласовата услуга ама за таксуване на трафик от данни.

  2. лесно е

    какво по-точно прадставлява тази услуга?

Коментар