Колите може да оскъпят Apple до 1 трлн. долара

Apple може скоро да стане първата компания в света с пазарна капитализация от 1 трлн. долара

Apple може скоро да стане първата компания в света с пазарна капитализация от 1 трлн. долара

Интересът на Apple към пазара на автомобили може да увеличи пазарната капитализация на компанията до 1 трилион дола в следващата една година, прогнозира Morgan Stanley.

Анализаторите повишиха горната граница на прогнозируемата цена на акциите на ИТ гиганта от 160 на 190 долара, което означава ръст в пазарната капитализация от сегашните $750 млрд. до $1 трлн. в близките 12 месеца.

Само преди пет месеца обаче анализатори от Уолстрийт посочиха не Apple, а Google като първата компания, чиято капитализация може да превиши 1 трлн. долара. Счита се, че интернет компанията може да постигне това към 2020 г.

Morgan Stanley базира прогнозата си за Apple на интереса на компанията към автомобилите, в частност на слуховете, че Купертино работи по създаване на собствен електромобил. „Вярваме, че Apple ще бъде значим фактор в автомобилния сектор в близките години”, казват от брокерската компания.

Очаква се Apple да пусне собствен автомобил към края на десетилетието. Според неофициални информации, компанията вече наема специалисти от автоиндустрията, които да й помогнат да реализира амбициозното си начинание.

В момента акциите на Apple се търгуват по около 130 долара. През миналата година ценните книжа на ИТ корпорацията поскъпнаха със 71%.

Коментари по темата: „Колите може да оскъпят Apple до 1 трлн. долара”

добавете коментар...

  1. clio

    Да вземат един миксер да направят и да не се занимават с коли!

  2. 1

    Вече патентоваха ли превозно средство с 4 колела? Сега всеки собственика на каруца ще трябва да им плаща патент.

Коментар