Сделка дава тласък на домашната HD мултимедия

Сделка дава тласък на домашната HD мултимедия
Netgear купува уникална софтуерна технология на SkipJam
03/08/2006
Мрежовата компания Netgear разшири възможностите си в сферата мултимедийните приложения с покупката на SkipJam Corp. и нейната уникална софтуерна технология за домашни забавления и контрол.   
Очаква се сделката да доведе до ръст в бизнеса на Netgear с мрежови дигитални продукти за дома. Според условията на споразумението, Netgear ще заплати $9 милиона кеш за SkipJam, но част от тези средства ще се използват в рамките на програма за задържане на кадри от придобития инженерингов състав.
“Това споразумение е напълно в подкрепа на нашето виждане, че Интернет се превръща в основен канал за пренос на гласови данни и забавления. Тъй като все повече и повече развлекателни приложения и съдържание биват дигитално разпространявани чрез Интернет, пазарът за мрежови уреди за забавления се разширява”, заяви Патрик Ло, изпълнителен директор на Netgear.
SkipJam притежава уникална софтуерна технология, която ще се използва като основа за разширяване на мултимедийно портфолио на Netgear в областта на дигиталните домашни забавления и контрол. Става въпрос за медия центрове, медия и аудио-плейъри, както и за високоскоростни мрежови инфраструктурни решения с разширен обхват. Такава е безжичната продуктова серия RangeMax Next, базирана на стандартните draft 802.11n и 200 Mbps HD Powerline. Тя прави реалност едновременния пренос на различни видео сигнали с HD (high-definition) качество през мрежата.
Според компанията за проучвания Parks Associates, до 2010 година над 30% от мрежовите точки ще са концентрирани върху мултимедия/забавления, срещу 4% в настоящия момент.
Отскоро дистрибутор на Netgear в България е компанията Солитрон.

Коментар