Лей Джун, Xiaomi: До 10 години ще изпреварим Apple

Лей Джун крои планове за експанзия на световния пазар, за да направи Xiaomi номер едно при смартфоните

Лей Джун крои планове за експанзия на световния пазар, за да направи Xiaomi номер едно при смартфоните

В близките 10 години Xiaomi ще стане най-големият производител на смартфони в света, заяви шефът на компанията Лей Джун, наричан понякога „китайският Стив Джобс”.

През четвъртото тримесечие на 2014 г. Apple си върна първото място на пазара за смартфони от Samsung, но като цяло за годината корейският производител остава най-голям доставчик.

Изявлението на Лей Джун на бизнес форум в Пекин означава, че Xiaomi се надява да изпревари не само Apple, но и Samsung на пазара за смартфони.

Тази година китайският производител планира да продаде 80-100 милиона смартфона, които ще донесат на компанията приходи в размер на 16-19 млрд. долара.

Лей Джун възнамерява да постигне тази цел чрез инвазия на развиващите се пазари, вкл. бразилския и руския. Компанията гледа също към пазарите в САЩ, Япония и Западна Европа.

Xiaomi се позиционира като мобилна интернет компания, която продава своите продукти онлайн. В момента производителят поддържа пет продуктови линии, включващи смартфони, таблети, телевизори, рутери и други устройства.

Коментари по темата: „Лей Джун, Xiaomi: До 10 години ще изпреварим Apple”

добавете коментар...

  1. benz

    ами незнам дали ще ти изпревари оная работа ам за миналата година е продал 70 милиона телефона та мисля че не говори празни приказки китайчето

  2. Кастрос

    Иванчо точно успелите хора и компании стартирайки бизнеса си и смелите си идеи винаги са били отричани и оплювани от такива като теб Иване. Най-добре се смее който е последен.

  3. Иван

    Ще ми изпревариш оная работа… То ако от всяка маймуна ставаше програмист или инженер, отдавна щяхте да сте ги изпреварили…. Трудно дъвчете дъвка и вървите едновременно, това ви е проблема!

Коментар