Тайнствен стартъп привлече огромна инвестиция

21 Inc иска да превърне технологията за разпространение на биткойн в масов потребителски продукт

21 Inc иска да превърне технологията за разпространение на биткойн в масов потребителски продукт

Неизвестен стартъп успя да привлече инвестиция в размер на 116 милиона долара. Компанията 21 Inc съществува само от половин година, а инвеститорите в нея дори не знаят с какво точно се занимава, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Известно е само, че 21 Inc иска да превърне технологията за разпространение на криптовалутата биткойн (Bitcoin) в масов потребителски продукт. Разработват се няколко продукта за адаптиране на биткойн за нуждите на масовия потребител.

Според представител на компанията, става въпрос както за софтуерни, така и за хардуерни решения. Засега обаче не са известни подробности за технологията.

Досега нито един проект, свързан с биткойн, не е успял да привлече инвестиции в такъв размер. Твърди се, че 21 Inc си партнира с производителя на мобилни чипове Qualcomm, което предполага създаване на продукти от категорията „интернет на нещата” (IoT).

Според някои източници, 21 Inc разработва нови методи за добив на криптовалута. В последните години биткойн привлече интереса на инвеститорите. Мнозина анализатори сравняват революционния потенциал на биткойн с интернет.

Коментари по темата: „Тайнствен стартъп привлече огромна инвестиция”

добавете коментар...

  1. zk

    а инвеститорите в нея дори не знаят с какво точно се занимава

    Ясно не инвеститорите не са изкарали пари с работа,явно са на клиенти

  2. Иван

    Ето това има смисъл. Дано да успеят.

Коментар