НЕТ ИС лансира ново решение за отдалечена настройка на сървъри

Компанията НЕТ ИС въвежда ново интегрирано решение за дистанционно управление на сървъри и друго оборудване, базирано на продукт на Raritan. Устройството Dominion KSX II осигурява постоянен и пряк достъп чрез сигурна интернет връзка до ИТ оборудването в отдалечени офиси и други обекти на разстояние.
Сред възможностите на продукта са дистанционното управление на захранването и трансфер на файлове при пълна сигурност, подобрена функционалност и видео резолюция до 1600 x 1200 пиксела. 
За да осъществи достъп и поддръжка до практически всяко едно устройство от ИТ оборудването – сървъри, суичове, рутери и телефонни централи, Dominion KSX II обединява ключови технологии за отдалечено управление и контрол, вкл. KVM (клавиатура/видео/мишка) и serial-over-IP в едно устройство. Компаниите могат да увеличат продуктивността си и да намалят времето за администриране на отдалечените офиси чрез контрол на ниво BIOS и клавиатура/мишка, както и контрол на захранването (включване/изключване) на отдалеченото оборудване от централния офис на дадена организация или от друго място, където се намират ИТ специалистите.
„Има милиони отдалечени обекти без или със слаба ИТ поддръжка на място. KSX II премахва необходимостта от посещение на отдалечените обекти при възникване на проблем със сървъра или мрежата, което пести време за път, транспортни разходи, намалява загубите на продуктивност, поради прекъсване работата на оборудването при отсъствие на ИТ персонала от офиса. Възвръщаемостта на инвестициите е бърза, като се има предвид, че един офис може да бъде обезпечен с KSX II за по-малко от 2 200 щатски долара”, посочва Кристиян Паец, директор направление „Продуктов мениджмънт” в Raritan.
Според специалистите на НЕТ ИС, следващото поколение KSX II е уникално с включването на интегрираните функции за виртуална медия и дистанционно управление на захранването във всички модели. ИТ администраторите могат да правят трансфер на данни към отдалечените сървъри, като използват техните локални дискове (CD/DVD/USB/HDD) през KVM-over-IP свързаност. По този начин се инсталират нов софтуер, ъпдейти и се отстраняван софтуерни проблеми.
Когато се използва съвместно с продукта Raritan Dominion PX, KSX II (който има два порта за контрол на захранването) може да наблюдава отдалечено статуса на захранването, както и да включва и изключва захранването на всяко ИТ оборудване.
По отношение на сигурността, KSX II поддържа 256-битово AES криптиране на данните към клавиатурата, видеото и мишката, парола за достъп, вградени възможности за идентификация и др. Устройството се интегрира към сървъри на всички производители, както и към различни системи за наблюдение и управление (SNMP, Syslog и др.). 
Нов HTML потребителски интерфейс осигурява на ИТ мениджърите графичен изглед в реално време на цялото ИТ оборудване, свързано с KSX II. Интегриран модем с възможност за телефонна връзка осигурява авариен достъп, когато отпадне основната връзка с мрежата.
За компании с голям брой отдалечени офиси, Dominion KSX II е сертифициран като CommandCenter, така че множество такива устройства, както и свързаните с тях сървъри и друго ИТ оборудване да бъдат управлявани през един IP адрес.
Dominion KSX II е наличен в два модела. KSX2-144 с цена 2 199 щатски долара има четири KVM порта, четири серийни порта и един порт за контрол на захранването. Моделът KSX2-188 има осем KVM порта, осем серийни порта и един power control порт при цена от 2 749 долара. Не се изисква закупуване на допълнителен софтуер за работа с устройството, уточниха от НЕТ ИС.

Коментар