Impress – програма за векторна графика

Потребителите на Impress могат да създават оригинални дизайни или да ползват библиотека с готови шаблони

Потребителите на Impress могат да създават оригинални дизайни или да ползват библиотека с готови шаблони

Impress е програма за създаване, редактиране и експорт на векторни изображения, както и на други типове графични творби. Приложението позволява както създаване на оригинални рисунки, така и ползване на библиотека от предварително подготвени шаблони.

Нещо повече, Impress предлага възможност за прилагане на различни ефекти и модифициране на кривите на елементите. Дизайнерите могат да рисуват на ръка или да ползват инструмент писалка, за да генерират по-точни криви и модели.

Предвидени са също различни четки и шаблони, вкл. за лесно създаване на повтарящи се модели само с едно движение на мишката. Impress включва също средства за заглаждане на ъглите, запълване на форми, добавяне на сенки и редица други ефекти и инструменти.

Всеки елемент може да се съхранява като отделен проект, като символ в библиотека или като четка в една от категориите. В допълнение, можете да записвате дизайните като изображения, PDF-и, подобрени метафайлове (.EMF) или SVG файлове.

Impress е подходяща програма за дизайн на уеб страници, информационни бюлетини, форми, таблици, 2D и 3D диаграми, банери, карти и др. Лицензът за едно работно място струва 79 долара. Тестова версия на програмата е достъпна за сваляне безплатно.

Разработчик: Metasoft

Коментар