Windows 10 ще заимства технология от BitTorrent

Технология, ползвана в BitTorrent, може да ускори обновленията на Windows 10

Технология, ползвана в BitTorrent, може да ускори обновленията на Windows 10

Миналата седмица в интернет изтече пореден вариант на операционната система Windows 10 (версия Technical Preview), който хвърля светлина върху някои нови функции в очакваната платформа. Несъмнено, едно от най-интересните нововъведения е възможността за обновяване на системата не само директно от Microsoft, но и от други места, вкл. от локалната мрежа и интернет.

В секцията Windows Update се е появила настройка за обновления не от един от сървър, а от множество източници – това, според описанието, трябва да ускори процеса на обновление на системата, съобщи Softpedia.com.

Изглежда Microsoft е решила да вгради в Windows 10 технология, която заимства принципа на работа на BitTorrent. Чрез нея натоварването при зареждане на обновления ще се разпределя между няколко източника, вместо да се сваля целият ъпдейт от сървъра на Microsoft.

Потребителите няма да могат да избират местата, от които да теглят обновленията – процесът на разпределение ще се извършва напълно автоматично. Подобен подход ще ускори обновленията, но крие рискове за сигурността – позволявайки на компютрите с Windows 10 да се свързват едни с други за получавана на обновления, Microsoft рискува да създаде нови канали за разпространение на зловреден софтуер, ако хакерите открият дупки в сигурността.

Ускорената доставка на обновления за устройства с Windows 10 е един от приоритетите на Microsoft, предвид намерението на компанията да пуска по-често ъпдейти. Има слухове, че Microsoft може напълно да прекрати пускането на напълно нови версии на Windows, като се съсредоточи върху постоянни малки обновления на функциите и сигурността.

Коментари по темата: „Windows 10 ще заимства технология от BitTorrent”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ползваи те си windowsa със здраве на всеки 6 месеца на Linux Ubuntu си се абгреитва със един клик и няма проблеми със нищо при мен поне 😉

  2. Иван

    Плагиати и пирати са от Microsoft. 🙂

Коментар