Apple ще изкупува Android смартфони

Обновената програма „trade-in” на Apple ще позволи на притежателите на Android смартфони да заменят устройства си с iPhone срещу доплащане

Обновената програма „trade-in” на Apple ще позволи на притежателите на Android смартфони да заменят устройства си с iPhone срещу доплащане

Apple предприема агресивен ход на пазара за смартфони. Компанията планира да изкупува конкурентни Android устройства, като стойността им ще се приспада от цената на нов iPhone, предаде Блумбърг.

Обновената програма „trade-in” цели да увеличи пазарния дял на Apple при смартфоните.  За миналата година компанията е на второ място след Samsung, но през четвъртото тримесечие успя да изпревари своя основен конкурент.

Apple дори може да плати по-висока цена за Android смартфоните от пазарната, за да стимулира потребителите да преминат към iOS платформа и да останат дълго с нея, прогнозират анализатори.

Очаква се програмата за замяна да влезе в сила преди старта на продажбите на Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge през април. С този изпреварващ ход Apple ще се опита да разколебае потребителите, които искат да си купят новия Galaxy от Samsung.

Наскоро CEO-то на Apple Тим Кук обяви, че през четвъртото тримесечие на 2014 г. към iPhone са преминали повече потребители на Android, отколкото през всяко друго тримесечие в последните три години.

Досега програмата „trade-in” позволяваше на потребителите на iPhone да заменят старите си устройства с нови, като доплатят разликата в цената. Така например, запазен iPhone 4 с 16GB памет пести на купувачите около $25, докато iPhone 5s с 64GB се оценява от Apple на $175.

Според анализатори, именно програмата „trade-in” е в основата на взривния ръст в продажбите на iPhone в края на миналата година и достигането на рекордно висок дял на iOS на пазара за смартфони.

Коментари по темата: „Apple ще изкупува Android смартфони”

добавете коментар...

  1. до ?

    Бе тя и на 3G не беше, ама си е смених с по-голяма 🙂

  2. ?

    Е колко да струва, батерията му отдавна е “заминала” и не е сменяема.

  3. Anonymous

    “Така например, запазен iPhone 4 с 16GB памет пести на купувачите около $25.”

    $25?!

Коментар