Фалшиви MP3-ки носят в себе си адуер

Кибер мошениците започнаха да използват МР3 файлове за рекламни цели. За новата вълна от измами алармира компанията за сигурност McAfee.

Маскираните като MP3-ки файлове всъщност съдържат троянец, който предлага на потребителите да свалят от интернет и да инсталират на своите РС медия плейър. Ако наивен потребител се хване на уловката и тръгне да зарежда приложението, на екрана се изписва текстът на лицензионно споразумение, след което се инсталират програмите Mirar и NetNucleus, използвани за демонстрация на рекламни банери.

Фалшивите МР3 файлове имат различни наименования и размери. Троянецът обаче е открит само във файловете с имена, които започват с последователност от символи “preview-t-3545425-” и “t-3545425-“. Антивирусният скенер на McAfee е засякъл за няколко дни над 350 хиляди уведомления за откриване на зловредни файлове.

Неотдавна експерти по сигурността регистрираха масово разпространение на персонализирани електронни писма, адресирани до висши мениджъри на известни компании. Писмата им съобщаваха, че трябва да се явят в съда, като за подробности на получателите се препоръчваше да кликнат върху поместените в имейлите линкове. Активирането на линковете водеше до зареждане на троянци и шпионски модули.

Коментари по темата: „Фалшиви MP3-ки носят в себе си адуер”

добавете коментар...

  1. kpp

    Тоя сайт трябва да се казва: techwindowsnews.com

Коментар