Социална е-поща IBM Verse променя начина на работа

„Имаме нужда от лесен начин за колаборация с колеги и партньори, от е-поща, която ни разбира, знае нашите навици и ни прави по-ефективни”, поясни Януш Мороз

„Имаме нужда от лесен начин за колаборация с колеги и партньори, от е-поща, която ни разбира, знае нашите навици и ни прави по-ефективни”, поясни Януш Мороз

IBM дръзва да направи революционна промяна в електронната поща. На 31 март тази година компанията ще пусне новия си продукт IBM Verse – решение за социална е-поща, което трансформира начина на работа и добавя интелигентни възможности, стана ясно на конференция IBM ConnectED в София, организирана от IBS България.

Подходът на IBM при създаване на Verse е да погледне на имейла през очите на потребителите, за да им помогне при организиране, приоритизиране и изпълнение на задачите, поясни Януш Мороз, мениджър за корпоративни социални решения на IBM за Централна и Източна Европа.

IBM Verse отразява четири тенденции, които променят работата на компаниите: навлизане на социалните инструменти; мобилността, т.е. достъпът до данните от всякъде; анализът на данните; и облачните технологии. Електронната поща не е изключение от тези тенденции и значимата промяна се наблюдава именно във Verse.

Социалната е-поща на IBM елиминира познатите недостатъци на традиционните имейл системи като твърде много „шум” (ненужни съобщения и спам), P2P комуникация, която „затваря” знанието между общуващите потребители, както и възможността за избягване на отговорност.

Познатата ни досега е-поща е място, където „умират” знанията, информацията и идеите, коментира Горан Ангелов, управител на IBS България. И причината за това не е самата е-поща, а начинът на прилагане и използване на имейлите.

IBM Verse идва с интуитивен интерфейс, оптимизиран за мобилна и уеб среда

IBM Verse идва с интуитивен интерфейс, оптимизиран за мобилна и уеб среда

„Всеки ден сме бомбардирани от огромен брой съобщения и прикачени файлове. Имаме нужда от лесен начин за колаборация с колеги и партньори, от е-поща, която ни разбира, знае нашите навици и ни прави по-ефективни”, заяви Януш Мороз.

IBM Verse идва с интуитивен интерфейс, оптимизиран за мобилна и уеб среда. Системата помага на потребителите да работят по съдържание, което преди това е било разпръснато в множество инструменти като електронна поща, календар, списък със задачи, социални мрежи, чатове, онлайн срещи и документи.

Решението се базира на облачни, социални и аналитични технологии на IBM, в частност – предвидена е интеграция с когнитивната система за анализ Watson. Работи се в контекст, с информация за хората и екипите, които участват в даден проект. Verse прилага и най-напредналите технологии за търсене и сигурност на IBM.

IBM Verse ще се предлага както безплатно – с базови функционалности като уеб поща, календар и контакти в облака, така и под формата на абонаментна услуга на цени от 5 долара на месец за един потребител, уточни разработчикът.

Коментари по темата: „Социална е-поща IBM Verse променя начина на работа”

добавете коментар...

  1. ?

    Точно като Google Inbox

Коментар