Windows 10 ще излезе през лятото

Тери Майерсън обеща завършена Windows 10 през лятото на 2015 г.

Тери Майерсън обеща Windows 10 за потребителите в 190 страни през лятото

Microsoft ще пусне новата си операционна система Windows 10 през лятото на 2015 г., съобщи вицепрезидентът на компанията Тери Майерсън.

Изявлението е публикувано в официалния блог на Microsoft. Засега не е известна точната дата за излизане на Windows 10, но се съобщава, че потребителите в 190 страни по света ще получат достъп до операционната система на 111 езика.

Тери Майерсън поставя специален акцент върху важността на китайския пазар за Microsoft. По неговите думи, корпорацията е сключила споразумения с Tencent и Lenovo, по силата на които потребителите както на лицензни, така и на пиратски копия ще могат да обновят операционните си системи безплатно до Windows 10.

По-рано Microsoft обеща безплатен преход за всички легални потребители на Windows 7 и Windows 8 в продължение на една година след пускането на Windows 10. Така потребителите ще имат срок до средата на 2016 г. да обновят системите си.

Microsoft представи Windows 10 в края на януари тази година и предложи за тестване предварителна версия на операционната система. Новата ОС ще работи на всички типове устройства – настолни компютри, лаптопи, смартфони и таблети.

Коментари по темата: „Windows 10 ще излезе през лятото”

добавете коментар...

  1. Petrov

    Защо трябва да го купуваш? Нали има безплатен upgrade от 7, 8 и 8.1

  2. аман

    А в eMAG.bg ще го продават ли??

Коментар