Windows 10 ще работи на Android устройства!

Технология на Microsoft ще позволи на потребителите на смартфони като Xiaomi Mi 4 да заменят Android с Windows 10

Технология на Microsoft ще позволи на потребителите на смартфони като Xiaomi Mi 4 да заменят Android с Windows 10

Microsoft разработва собствена технология, която превръща смартфоните под Android в устройства с Windows 10, стана ясно днес едновременно с новината, че операционната система ще излезе на пазара през лятото на 2015 г.

Компанията вече е подписала договор с китайския производител Xiaomi, по силата на който притежателите на Android смартфони Mi 4 ще могат да инсталират и тестват Windows 10 Technical Preview, след което да споделят впечатленията си с Microsoft, съобщи CNET.

Това е възможно чрез специален флаш ROM, който всъщност представлява инсталируем образ на операционната система и обикновено се използва за запис на къстъмизирана версия на съществуващата в устройството система.

Така например, CyanogenMod предлага Android ROM, който замества доставяната с устройството Android. В случая с Microsoft, подобен ROM ще превърне Android смартфона в пълнофункционално устройство под управление на Windows 10 със съответните услуги от Microsoft.

Към момента инициативата на Microsoft ще се прилага само в Китай и само за устройствата на Xiaomi. Предполага се, че ако резултатите са успешни, Microsoft ще сключи подобни споразумения и с други производители, в други страни по света.

Коментари по темата: „Windows 10 ще работи на Android устройства!”

добавете коментар...

  1. Петър

    От тия наглеци няма спасение, май пак Ubuntu ще е на помощ 🙂

  2. Иван

    Да не говорим, че ще има много подхвърлени пиратски шпионски програми вътре.

  3. Иван

    Резултат от превръщането идеална комбинация проблемите от андроид + проблемите от Windows 10 и стават 2 х проблемите като клиентите получават повече. Щом е повече значи е добре да си върви там бизнеса.

    Ще мине не дълго време и хората ще почнат да търсят обикновени телефони само с проста функция телефон.

Коментар