Швейцарските часовници стават „умни”

Швейцарски „умен” часовник ще използва технологии на Intel и операционна система Android Wear. За създаване на новия продукт обединяват усилия водещият производител на часовници TAG Heuer и ИТ гигантите Google и Intel.

Заедно, трите компании ще разработят луксозен часовник, който безпроблемно се свързва към ежедневието на този, който го носи. „Швейцарското производство на часовници и Силициевата долина е съюз на технологични иновации с часовникарска точност”, коментира партньорството Жан-Клод Биве – главен изпълнителен директор на TAG Heuer.

Качеството на швейцарските часовници е пословично по цял свят. Когато то се съюзи с креативните технологии и глобалната мощ на две компании като Intel и Google, с използване на платформата Android Wear, можем да видим старта на технологична революция в часовникарската индустрия, допълни Ги Семон, генерален директор на TAG Heuer.

Колективният подход несъмнено ще ускори иновациите в сферата на носимите технологии. „Сътрудничеството с TAG Heuer и Google ни приближава до реализиране на визията за носимите технологии с един забележителен интелигентен часовник”, коментира Майкъл Бел, вицепрезидент на Intel.

Сътрудничеството между трите компании беше обявено официално на пресконференция по време на изложението Baselworld. Според анализаторите, новият проект за умен часовник ще конкурира обявения по-рано този месец Apple Watch.

Коментар