Амбициозен план ще превърне Китай в „умен” завод

Всички етапи на производството – от проекта до логистиката и пускането на пазара – ще бъдат автоматизирани и обединени чрез интернет в единни информационно-управленски структури

Всички етапи на производството – от проекта до логистиката и пускането на пазара – ще бъдат автоматизирани и обединени чрез интернет в единни информационно-управленски структури

Китайското правителство ще вложи колосалните 1,2 трилиона долара в модернизация на производството през следващите три години. Целта на амбициозния план е да превърне Китай от голяма в могъща индустриална държава.

Модернизацията ще се извърши в рамките на т.нар. концепция „Индустрия 4.0”, стана ясно на кръгла маса с участието на Huawei и NXP Semiconductors по време на CeBIT 2015 в Хановер, Германия.

Всички етапи на производството – от проекта до логистиката и пускането на пазара – ще бъдат автоматизирани и обединени чрез интернет в единни информационно-управленски структури. Става въпрос за синтез на планов подход и свободни пазарни отношения.

Huawei ще достави комуникационно оборудване от всички нива на сложност, а NXP ще обезпечи сигурността на свързаните обекти и оборудване. Проектът е ориентиран към китайския пазар, но партньорите са готови да пренесат разработката и на територията на всяка друга страна.

В момента тече процес на подготовка за сливане на компаниите NXP и Freescale, което ще придаде още по-голяма мощ на съюза Huawei-NXP, който ще играе водеща роля в плана за модернизация на китайското производство.

Коментари по темата: „Амбициозен план ще превърне Китай в „умен” завод”

добавете коментар...

  1. Postradal

    Az izgorqh s dosta pari tochno ot Kitaici….nishto ne im e nared! Lujlivi moshennici sa! Jivotni!

  2. Иво

    И аз обичам мащабните проекти на Ционистичните щати, Короната и т.н. изтрепали милиони – индианци, китайци, индийци и пр. (в по ново време да не говорим). Та нещо за проекти ли каза или така ми се стори….

  3. :o)

    Обичам мащабните проекти на китайското правителство.
    Само да не стане като с ето този проект :

    “http://www.budnaera.com/2011-01/2011-03-04_06_et-ts.html”

Коментар