Белгийски министър с пиратски iPhone

Министърът на телекомуникациите на Белгия Винсент Ван Кикенборн използва iPhone, който не се продава официално в Белгия, съобщава вестник “Либр Белжик“, цитиран от iphone-bulgaria.com.
Федералният министър на телекома със сигурност е пиратирал своя iPhone, за да може да го ползва с белгийски мобилен оператор, уточнява вестникът. Ван Кикенборн бил толкова запален по новата си играчка, че не преставал да снима с нея на официални приеми, твърдят негови колеги от белгийското правителство.
В сряда министърът взе участие в колоквиум, на който заяви, че белгийските политици трябва да се интересуват от новите технологии и даже “да бъдат горди да притежават iPhone“.
Пред белгийската програма RTL Ван Кикенборн заяви, че не бил в състояние сам да „пиратира” iPhone, но това сторил за неговият брат. Това признание предизвика многобройни реакции в блогосферата и в белгийските форуми. Министърът е критикуван, че е предал брат си и, че не спазва антипиратското законодателство.
"Сваляйте на воля пиратско съдържание", призовава белгийски блогър. "Докато този е министър, наказания няма да има".
В случай, че скандалът се разрасне и Ван Кикенборн бъде принуден да си подаде оставката, това ще е първият случай на оставка на политик заради iPhone и поредният министър-жертва на телекомуникационните технологии.
Преди месец финландският министър на външните работи бе принуден да подаде оставка, заради SMS-и, изпращани до стриптизьорка.

Коментар