Партньорството на Google с Yahoo отблъснало Microsoft

Шефовете на Google се надяват на успешно партньорство в рекламата с доскоро желаната за поглъщане от Microsoft интернет компания Yahoo. Съвместната работа с Yahoo напълно устройва Google, цитират американски медии един от основателите на най-голямата търсеща машина – Сергей Брин.
Тестването на партньорството с поместване на реклами от системата AdSense на Google в резултатите от търсене на Yahoo продължи две седмици през миналия месец. Именно това сътрудничество е накарало Microsoft да се откаже от намеренията си за поглъщане на Yahoo, се прокрадват коментари в западната преса.
Според други анализатори обаче, не там се крие истинската причина за провала на сделката. По-скоро този ход на Yahoo усили съпротивителните сили на интернет компанията, чиито шефове от самото начало бяха против поглъщане от Редмънт.
Сергей Брин пък нарече предложението на Microsoft "враждебно нападение", като добави, че неговата компания Google е помогнала на Yahoo да се убеди в реалните възможности за алтернатива. Ако двете компании обединят рекламните си ресурси обаче, ще им се наложи да решават проблеми с антимонополните органи, тъй като ще контролират над 80% от рекламата в интернет.

Коментар