Credit Agricole стъпва на българския пазар чрез Емпорики Банк

Crédit Agricole S.A. (CASA), една от водещите финансови групи в света, стъпва на българския пазар, лансирайки развитието на всичките си бизнес операции чрез групата Емпорики Банк – Гърция и местното си дъщерно дружество „Емпорики Банк – България“ ЕАД.
Crédit Agricole Group, която притежава мажоритарния пакет акции на Емпорики Банк – Гърция, е една от най-значимите банкови групи в Европа, като държи 28% от пазара в областта на банкирането на дребно във Франция, заема 1-во място в Европа по размер на приходите от банкиране на дребно и се нарежда на 8-о място в света по размер на основния си капитал. 
Емпорики Банк – България се превръща в своеобразен център за дейността на CASA, прилагайки високите стандарти на Групата на местния пазар.
След придобиването на групата Емпорики, дъщерната й банка в България започна задълбочен процес на вътрешно преструктуриране във всички основни аспекти на банковата й дейност, изцяло съобразен с модерните стандарти на групата майка – Crédit Agricole.
Наскоро силен мениджърски екип пое управлението на Емпорики Банк – България, след като към него се присъединиха някои от най-опитните банкери на българския пазар.
До края на настоящата година 18 нови клона в цялата страна ще бъдат отворени, като по този начин мрежата на банката ще наброява 40 клона.
Малките и средните предприятия, клиенти на Емпорики Банк – България, ще могат да ползват услугите на 4 нови специализирани бизнес центъра, предназначени изключително за обслужване на тяхната дейност. 
Благодарение на извършеното преструктуриране клоновата мрежа на банката ще предлага услуги с високо качество на физическите лица, докато създаването на специализираното звено „Големи клиенти” цели да подпомогне дейността на големите и международните компании.
Съвсем скоро предстои официалното откриване на новата централа на банката в центъра на София, където ще бъде обособен Център за предлагане на специализирани услуги на VIP клиенти.
Емпорики Банк – България стъпва на солидна основа, ползвайки принципите на работа и доброто познаване на региона на Емпорики Груп, така както и доказаните умения и опит на Crédit Agricole в областта на банкирането на дребно и международните финанси.
Подкрепата, която Групата оказва на Емпорики Банк – България, ще спомогне за успешното посрещане на предизвикателствата на конкурентния банков пазар, а също така ще допринесе и за положителното развитие на българската икономика.
Тази подкрепа се изразява и в нарастване активите на банката чрез увеличаване на капитала – решение, което е взето от акционера на Емпорики Банк – България.
Емпорики Банк – България ще бъде напълно модернизирана чрез внедряването на нова информационна банкова система, която вече е разработена от Crédit Agricole за всички дъщерни банки на Емпорики, намиращи се на Балканите. Пилотното въвеждане на системата в България ще бъде завършено през второто тримесечие на 2008 г.
В рамките на 2008 г. Емпорики Банк – България планира да увеличи почти двойно числеността на служителите си, така че да отговори на разрастването на дейността си, портфолиото си и клоновата си мрежа. 
Специални програми за обучение на служителите вече стартираха в България, в Атина и в Париж. Нещо повече, банката разработи и специални схеми за мотивиране на персонала.

Коментар