ASRock пуска първата в света Mini-ITX X99 дънна платка

ASRock X99E-ITX/ac! е първата и единствена в света Mini-ITX дънна платка с чипсет X99

ASRock X99E-ITX/ac! е първата и единствена в света Mini-ITX дънна платка с чипсет X99

Тайванският производител ASRock създаде първата в света дънна платка с форм-фактор Mini-ITX и чипсет X99. Това е моделът ASRock X99E-ITX/ac, съобщиха от компанията, която е един от водещите играчи в сектора.

Обикновено чипсетът Intel X99 е представляван от най-различни повече или по-малко обемисти EATX или ATX дънни платки, тъй като процесорът, схемният набор, паметта и цялото разположение изискват платка с по-големи размери, за да се побере цялата функционалност и производителност.

На борда на ASRock X99E-ITX/ac! ще намерите и два Type-A USB 3.1 порта, които позволяват до 10Gb/s трансфер на данни

На борда на ASRock X99E-ITX/ac! ще намерите и два Type-A USB 3.1 порта, които позволяват до 10Gb/s трансфер на данни

Развойният екип на ASRock е преодолял препятствията с размерите и е изградил невероятно малка дънна платка с Mini-ITX форм-фактор, с огромна производителност. ASRock X99E-ITX/ac! е първата и единствена в света Mini-ITX дънна платка с чипсет X99, подчертаха от производителя.

Новият дизайн на овърклок цокъла от X-Серията отключва скритата производителност на процесорите на Intel за LGA 2011-3 цокъл, като дава силен тласък на общата производителност.

Тук е целият набор от Super Alloy характеристики на хардуера, вкл. Premium 60A индуктивни филтри на захранването, филтри на захранването на паметта, Fairchild 60A Dual Cool DrMOS, който издържа на 60A ток и поддържа системата хладна, Nichicon 12k Platinum кондензатори, плюс 6-фазен дизайн на захранването.

Налични са също слот 32Gb/s PCIe Gen3 x4 Ultra M.2 за бързи SSD, конектор 10Gb/s SATA Express, който ще работи с бъдещите SATA Express твърди дискове, двойни Intel LAN портове, поддържащи тийминг, и двулентова 2.4/5 GHz 802.11ac Wi-Fi комуникация плюс Bluetooth 4.0.

И за глазура на тортата, на борда на платката ще намерите два Type-A USB 3.1 порта на задните входове-изходи, които позволяват до 10Gb/s трансфер на данни. Освен това ASRock включва в комплекта тесен ILM охладител от сървърен клас и планка за монтаж на водно охлаждане, така че потребителят сам да избере желаното решение за отвеждане на топлината.

Коментар